tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   James Brown Hayatı ( Biyografisi ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/2202-james-brown-hayati-biyografisi.html)

Serap 06.03.08 21:23

James Brown Hayatı ( Biyografisi )
 
James Brown (1933 - 2006) Hayatı ( Biyografisi )





'Soul müziğinin babası' olarak tanınan efsanevi şarkıcı James Brown zatürre teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 25 Aralık günü sabahı yaşamını yitirdi.

‘I Got You (I Feel Good), ‘Living America’ gibi parçalarıyla dünya çapında tanınan ünlü şarkıcının menajeri Frank Copsidas CNN’e yaptığı açıklamada ünlü şarkıcının haftasonu zatürre teşhisiyle Atlanta’daki Emory Crawford Long Hastanesi’ne kaldırıldığını ve Brown’ın sabah hayata veda ettiğini söyledi. Copsidas, Brown'un öldüğü sırada yanında kadim dostu Charles Bobbit'in bulunduğunu, şarkıcının ailesine haber verildiğini, ancak ölüm nedeninin henüz açıklığa kavuşmadığını kaydetti. Brown 73 yaşındaydı.

Ailenin tek çocuğu olan James Brown, 1933 yılında Güney Caroline'da Barnwell'de dünyaya geldi. Dört yaşında annesiyle babasının ayrılması üzerine teyzesinin yanına yerleşen Brown, ABD'de son 50 yılda müziğe damgasını vuran Elvis Presley ve Bob Dylan gibi sanatçılar arasında yer alıyordu.

Bir neslin idolleştirdiği ve örnek aldığı Brown'un dansı Mick Jagger ve Michael Jackson gibi şarkıcılara esin kaynağı oldu.

David Bowie'nin "Fame"i, Prince'in "Kiss"i ve George Clinton'ın "Atomic Dog"u açıkça, "Out of Sight", "Sex Machine", "I Got You (I Feel Good)" ve "Say It Out Loud - I'm Black and I'm Proud" gibi hitlere imza atan James Brown'un ritimlerine dayanıyordu.

Şarkı sözleri ünlü rapçiler Fat Boys, Ice-T ve Public Enemy tarafından kullanılan Brown, küçük yaşta silahlı soyguna karıştığı, çocukluğu ve gençliğini geçirdiği Georgia'da Bobby Byrd ile tanıştı ve Bryd'in daha sonra adını Famous Flames olarak değiştiren grubu Gospel Starlighters müzik hayatına başladı.

1965'de "Papa's Got a Brand New Bag" ile en iyi R&B şarkısı, 1987'de "Living In America" R&B dalında en iyi şarkıcı, 1992 yılında ömür boyu başarı dalında Grammy kazanan James Brown, 1950'leri sallayan ilk hit şarkısı "Please, Please, Please" ile çıkış yaptı.

Hakkındaki alkol ve uyuşturucu kullandığı iddiaları, üçüncü eşi Adrienne'ye vurduğu suçlaması ışıltılı yaşamındaki lekeler olarak görülen Brown, kendisini şov dünyasının en çalışkan adamı olarak tanımlıyordu.
Müzik yaşamı boyunca 119’un üzerinde şarkı ile 50’nin üzerinde albüm yapan Brown 1992 yılında Grammy Müzik ödüllerinde ‘Yaşam Boyu Başarı’ ödülüne layık bulundu. Efsanevi şarkıcı 2006 yılının Temmuz ayında Türkiye'de konser vermişti.
(Alıntı)

mor_elmas 30.07.08 10:43

tşkrler emeğine sağlık..

Nokia 18.11.16 23:43

James Brown Hayatı ( Biyografisi )
 
James Brown Hayatı ( Biyografisi )

Teşekkürler

Tolga 22.11.20 01:10

James Brown Hayatı ( Biyografisi )
 
James Brown Hayatı ( Biyografisi )

Teşekkürler.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:03 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2