tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/)
-   -   DevilDriver Biyografisi,DevilDriver Hayatı,Devil Driver Yaşamı,DevilDriver Kimdir? (http://www.tualimforum.com/yabanci-sarkicilarin-hayatlari-biyografileri/34434-devildriver-biyografisidevildriver-hayatidevil-driver-yasamidevildriver-kimdir.html)

Esra 12.07.09 16:11

DevilDriver Biyografisi,DevilDriver Hayatı,Devil Driver Yaşamı,DevilDriver Kimdir?
 
DevilDriver Biyografisi,DevilDriver Hayatı,Devil Driver Yaşamı,DevilDriver Kimdir?

Coal Chamber ile olayını bitirdikten sonra Devildriver ile yoluna yeni tayfasıyla devam eden Dez Fafara 2003 yılında bu grupla çıkardığı "Devildriver" isimli albümle ve özellikle de "I Could Care Less" adlı hitleriyle Metalcore arenasında adlarından oldukça söz ettirmişti.

Roadrunner Records'un promosyonuna en önem verdiği gruplarından biri olan Devildriver; 2005 yılı içerisinde çıkardıkları "The Fury Of Our Makers Hand" adlı bu albümle ise senenin en vurucu Metal albümlerinden birine imza atmış durumda. Toplamda 12 parçadan oluşan ve prodüktörlüğünü Colin Richardson'un yaptığı albüm; şimdiye dek Metalcore adına ortaya çıkarılmış en sağlam örneklerden de biri aynı zamanda...

Dez Fafara (vokaller) Mike (gitar) Jeff (gitar) Jon-M (Bass) ve John-B'den (davullar) oluşan grubu henüz dinlemediyseniz sert müzik adına çok şey kaçırmış durumdasınız demektir. Zira albümdeki sound gitar tonları gümbür gümbür bir ses ve durmak bilmeyen son sürat bir tempoda ilerleyen davullar ve özellikle de vokalist Dez'in öfke kusan sesi karşısında ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz!

Metalcore türünün en has özelliklerini bünyesinde sonuna kadar barındıran albümde işin melodi kısmı da oldukça başarılı bir şekilde kotarılmış. Bu tarz albümler genellikle "noise pollution" olmakla suçlanır fakat Devildriver "The Fury Of Our Makers Hand"de öyle can alıcı ve nefes kesici melodiler ve riffler kullanmış durumda ki... Sert müzik tutkunlarının kayıtsız kalması için geçerli bir sebep göremiyorum!

Albümün bir başka özelliği ise ilk dinleyişte sizi direk yakalayan şarkıların fazla olması. Bu tarz distortion dozajının ve jilet Metalcore rifflerinin aşırı yüksek tonlarda kullanıldığı albümlerde oldukça zor olan "ilk dinleyişte dinleyiciyi yakalama" olayını Dez ve arkadaşları başarmış gibi görünüyor. Özellikle albümün açılışında peş peşe patlayan "End Of The Line" ve "Driving Down The Darkness" sonrasında albümden klibi çekilen ilk parça "Hold Back The Day" ve son olarak da albümün isim parçası "The Fury Of Our Makers Hand" bu tarz özelliğe sahip olan parçalar olarak örnek verilebilir. Tabi "Before The Hangman's Noose" gibi eşlik edilesi yüksek parçaları da albümün bünyesinde barındırdığını söylemeden geçmeyelim. Ayrıca bu albümde Dez Fafara'nın söz yazımında da kendini ne kadar geliştirdiğine tanık olmak mümkün. Özellikle şarkıların nakarat kısımlarına oturttuğu vurucu cümlelerle dikkat çeken bir albüm bu aynı zamanda.

2000'li yıllarda sert müziğin hangi boyutlara ulaştığına en vurucu örneklerinden biriyle tanık olmak istiyorsanız kesinlikle dinlemeniz gereken bir albüm Devildriver'dan "The Fury Of Our Makers Hand".

Not: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:15 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2