tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Bradley Cooper Biyografisi - Bradley Cooper Kimdir - Bradley Cooper Hayatı - Bradley (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/138885-bradley-cooper-biyografisi-bradley-cooper-kimdir-bradley-cooper-hayati-bradley.html)

Kartal 22.02.15 16:27

Bradley Cooper Biyografisi - Bradley Cooper Kimdir - Bradley Cooper Hayatı - Bradley
 
Bradley Cooper Biyografisi - Bradley Cooper Kimdir - Bradley Cooper Hayatı - Bradley Cooper Yaşamı

Bradley Cooper (D. 5 Ocak 1975; Philadelphia, Pennsylvania), ABD'li tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Alias dizisindeki rolü tanınmasını sağladı. Cooper ayrıca Wedding Crashers (2005), Yes Man (2008), He's Just Not That into You (2009), The Hangover (2009), The A-Team (2010), Limitless (2011), ve Silver Linings Playbook filmlerinde önemli rollerde yer aldı. Silver Linings Playbook filmindeki rolü ile 2011 Altın Küre ödülüne aday gösterildi. People dergisi tarafından yaşayan en seksi erkek seçildi.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...cropped%29.jpg

Bradley Cooper

Cooper Philadelphia, Pennsylvania, da doğdu, Jenkintown da büyüdü. Annesi Gloria İtalyan-Amerikan, babası Charles J. Cooper (2011 de 71 yaşında öldü) İrlanda-Amerikandır ve Merill Lynch da borsacıdır. Holly isminde bir kız kardeşi vardır. Katolik olarak yetiştirilmiştir. Cooper Germantown Academyye devam ederken aynı zamanda Philadelphia Daily News de çalıştı. 1993 de Germantown Academy den mezun olduktan sonra bir yıllığına Villanova Üniversitesine gittikten sonra Georgetown Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve 1997 yılında başarıyla mezun oldu. Cooper Georgetown Üniversitesindehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgöğrenimine devam ederken ve 6 aylığına öğrenci değişimiyle Fransa'ya gitti. (Cooper akıcı olarak Fransızca konuşabilmektedir.) 2000 yılında New York 'daki The New School 'un güzel sanatlar bölümünde oyunculuk eğitimini aldı.

Cooper 2006 yılında Jennifer Esposito ile evlendi. 2007 yılında Esposito boşanma davası açtığını açıkladı.

Eylül 2010 yılında Cooper ve Renee Zellweger bir yılı aşkın bir süredir birlikte olduklarını açıkladılar. Mart 2011'de People dergisi çiftin ilişkilerini sonlandırdığını duyurdu.

Cooper en son The Words filminin setinde tanıştığı Zoe Saldana 'yla birliktelik yaşadı. Çift bu birlikteliğe son verdiklerini açıkladı.

Kaynak: wikipedia


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:07 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2