tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Shashi Kapoor Biyografisi - Shashi Kapoor Kimdir - Shashi Kapoor Hayatı - Shashi (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/140934-shashi-kapoor-biyografisi-shashi-kapoor-kimdir-shashi-kapoor-hayati-shashi.html)

Goeben 05.12.17 09:32

Shashi Kapoor Biyografisi - Shashi Kapoor Kimdir - Shashi Kapoor Hayatı - Shashi
 
Shashi Kapoor Biyografisi - Shashi Kapoor Kimdir - Shashi Kapoor Hayatı - Shashi Kapoor Yaşamı

Sashi Kapoor, 18 Mart 1938 tarihinde Kapoor hanedanının bir üyesi olarak dünyaya geldi. Sashi Kapoor, Prithvi Tiyatroları ile seyahat ederken babası Prithviraj Kapoor tarafından yönetilen ve üretilen oyunlarda rol aldı.

Kariyerine Sangram (1950) ve Dana Paani (1953) gibi ticari filmlerde çocuk oyuncu olarak başladı. 2011 yılında Hint hükümeti tarafından Padma Bhushan'ın sivil şeref ödülünü aldı. Birkaç İngiliz vehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgAmerikan filminde de rol aldı.

Merchant Ivory şirketinin yapımcılığını üstlendiği Shakespeare-wallah" ve "Sıcak ve Toz" gibi filmlerde dünya çapında tanındı. 2015 yılında Hint sinemasındaki en büyük onur olan prestijli Dadasaheb Phalke Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: İnternetten alıntıdır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:58 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2