tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Emily Blunt Biyografisi - Emily Blunt Kimdir - Emily Blunt Hayatı -Emily Blunt Yaşamı (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/65055-emily-blunt-biyografisi-emily-blunt-kimdir-emily-blunt-hayati-emily-blunt-yasami.html)

İpek 24.12.10 00:40

Emily Blunt Biyografisi - Emily Blunt Kimdir - Emily Blunt Hayatı -Emily Blunt Yaşamı
 
Emily Blunt Biyografisi - Emily Blunt Kimdir - Emily Blunt Hayatı - Emily Blunt Yaşamı

Emily Olivia L. Blunt (Doğum 23 Şubat 1983) Altın Küre ödülllü İngiliz aktris. My Summer of Love ve The Devil Wears Prada filmleri ile tanınmaktadır. 2007 Altın Küre ödüllerinde TV dalında Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü BBC'nin TV filmi Gideon's Daughter ile kazanmış ve aynı yıl Sinema dalındaki Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne The Devil Wears Prada filmi ile aday gösterilmiştir. 2009 yılında Altın Küre'ye bu sefer En İyi Kadın Oyuncu - Drama dalında I. Victoria'yı canlandırdığı The Young Victoria filmiyle aday olmuştur.

Kariyeri

Blunt Roehampton Londra, İngiltere'de 1983 yılında doğmuştur. Avukat bir baba ve öğretmen bir annenin dört çocuğundan biridir.

Erkek arkadaşı Michael Bublé ile birlikte Vancouver'da yaşamaktadır.

2001 yılında The Royal Family isimli tiyatro oyununda yer almıştır. Bu tiyatro kariyerinin başlangıcıydı ve bu oyunda Judi Dench ile birlikte yer almıştı.

2003 yılında Boudica isimli TV filminde Isolda karakterini canlandırdı. Henry VIII isimli BBC dizisindehttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpg16. yüzyıl İngiltere kraliçelerinden Catherine Howard'ı oynadı. Foyle's War, Poirot gibi dizilerde konuk oyuncu olarak yer aldı.

Sinema kariyerinin başlangıcı ise 2004 yapımı bir bağımsız film olan My Summer of Love filmiydi. 2005 yılında Bill Nighy ve Miranda Richardson ile birlikte BBC'nin tv filmi Gideon's Daughter'da rol aldı ve 64. Altın Küre Ödülleri'nde TV'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

2006 yılında ise Meryl Streep ve Anne Hathaway ile birlikte The Devil Wears Prada filminde yer aldı. Bu film ile BAFTA ve Altın Küre'ye aday gösterildi.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:48 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2