tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/)
-   -   Jennifer Beals Biyografisi - Jennifer Beals Kimdir - Jennifer Beals Hayatı (http://www.tualimforum.com/yabanci-sinema-sanatcilarinin-hayati-biyografileri/65188-jennifer-beals-biyografisi-jennifer-beals-kimdir-jennifer-beals-hayati.html)

İpek 27.12.10 01:07

Jennifer Beals Biyografisi - Jennifer Beals Kimdir - Jennifer Beals Hayatı
 
Jennifer Beals Biyografisi - Jennifer Beals Kimdir - Jennifer Beals Hayatı

Zenci bir baba ve İrlandalı bir annenin kızı olan Jenifer Beals, 19 Aralık 1963 tarihinde Illinois Chicago'da dünyaya geldi. Francis W. Parker School'da lise eğitimini tamamladı.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ifer_Beals.jpg

Jennifer Beals (1983)

Beals, şov dünyasına katılmadan önce uzun süre bebek bakıcılığı yaptı. Kısa bir süre modellik de yapan Jenifer Beals'ın aktris olarak yıldızı 1983 yılında -henüz Yale Üniversitesi'nde edebiyat eğitimine devam ederken- Flashdance isimli filmde canlandırdığı Alex Owens karekteriyle parladı. 1983 yılının hit filmi olarak kabul edilen Flashdance, Jenifer Beals'ı Hollywood starlığına taşıdı.

Yale Üniversitesi'nden mezun olabilmek için kariyerini bir süre askıya alan Beals, dahahttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgsonra 50'den fazla az bilinen filmde ve bağımsız projede yer aldı.

Beals 1986 yılında Alexandre Rockwell ile evlendi. Nani Moretti'nin yönetmenliğini üstlendiği İtalyan filmi Caro Diario'da kocasıyla birlikta rol aldı. İtalyanca bilmemesine karşın filmdeki bir sahnede yaptığı İngilizce-İtalyanca çeviri çokhttp://www.tualimforum.com/images/nkt.jpgbaşarılı bulundu ve basında Beals'in İtalyanca'yı çok akıcı biçimde konuştuğuna dair haberler yer aldı. Beals, Alexandre Rockwell'den 1996 yılında boşandı.

Jennifer Beals Quentin Tarantino'nun yakın arkadaşıdır. Quentin Tarantino'nun Ucuz Roman isimli filmi çekmeden önce uzun süre Beals'ın evinde kaldığı ve film hakkında görüşlerine başvurduğu bilinmektedir. Beals ve Tarantino Dört Oda isimli filmde birlikte rol de almışlardır.

1998 yılında Kevin Dixon ile evlenen Beals, Dixon'ın önceki evliliğinden olan iki çocuğuna annelik yapmaktadır ve 2005 yılı ekim ayında kendi ilk çocuğu (kızı) dünyaya gelmiştir. Ailesine ve özel hayata verdiği önemden ötürü Beals, kızının adını ve tam doğum tarihini açıklamamıştır.

Beals, 2006 yılı itibariyle The L Word isimli dizinin başrol oyuncularından biridir. Beals 2006'da "The Grudge 2" ve "Troubled Waters" filmlerinde de rol almıştır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2