tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) (http://www.tualimforum.com/yemek-tarifleri-mutfagim/)
-   -   Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları (http://www.tualimforum.com/yemek-tarifleri-mutfagim/13868-bayat-ekmekleri-degerlendirmenin-yollari.html)

ASYA 04.09.08 11:11

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
1. EKMEK KAVURMASI
>Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır.
>
>Tencerede kızartılmış yağ ile kavrulur.
>
>Ekmekler kavrulurken, bir çay bardağı soğuk su, üzerine serpilir.
>İyice karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp beş dakika
>pişirilir.

ASYA 04.09.08 11:11

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
2. PAPARA
>Bayat ekmekler, çukur bir kaba kuşbaşı doğranır.
>
>Halka halka doğranmış soğan, tereyağı veya zeytinyağında kavrulur.
>
>Ardından tuz ve su eklenip kaynatılır.
>
>Üzerine tulum peyniri dökülür.
>
>Bir süre ılımaya bırakıldıktan sonra çukur kaptaki ekmeklerin üzerine
>dökülür.

ASYA 04.09.08 11:12

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
3. TİRİT
>Bayat ekmek dilimleri bir kaba yerleştirilir.
>
>Kıyılmış soğan tuz ile öldürülüp ekmek dilimleri üzerine döşenir.
>
>Sonra üzerine haşlanmış kemikli etin suyu bolca dökülür.
>
>Dileyen, kıyılı maydanoz veya sumak serpebilir.

ASYA 04.09.08 11:12

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
4. EKMEK SÜPÜRGESİ
>
>(Ankara dolaylarından bir tirit çeşidi)
>Bayat ekmek dilimlenip bir tepsiye yerleştirilir.
>
>Bir tencerede su kaynatılıp ekmek dilimlerinin üzerinde gezdirilir.
>
>Ardından sarımsaklı yoğurt dökülür.
>
>Son olarak da, bir tavada yağ ile kavrulan salça ve kırmızı pul biber
>karışımı gezdirilir.

ASYA 04.09.08 11:13

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
5. EKMEK OĞMASI
>Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır.
>
>Bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur.
>
>Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir.
>
>Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır.
>
>Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir.
>
>Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir.
>
>Ilınınca yenilir.

ASYA 04.09.08 11:13

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
6. YALANCI PAÇA
>Küçük küpler şeklinde doğranan soğan, tencerede bir yemek kaşığı tereyağı
>ile
>kavrularak pembeleştirilir.
>
>Üzerine salça ilâve edilerek eritilir.
>
>Dövülmüş iki diş sarımsak, bir limonun suyu, tuz, kırmızı toz biber ve
>et suyu katılır.
>Bayat ekmek küp şeklinde doğranarak tereyağında kavrulur.
>
>Kıtırlaşınca, çorba kâsesine doldurulan çorbanın üzerine dökülür.

ASYA 04.09.08 11:14

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
7. KALACUŞ
>Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konur.
>
>Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar
>kavrulur.
>Çalkanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu
>tavaya eklenir.
>
>Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan
>doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür.
>
>Kabın kapağı kapatılır.
>
>Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.

ASYA 04.09.08 11:14

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
8. EKMEKLİ OMLET
>Dört dilim bayat ekmek küp şeklinde kesilip tereyağında kızartılır.
>
>sekiz yumurta, 2.5 su bardağı süt, tuz ve muskat karıştırılıp, iyice
>çırpılır.
>Hazırlanan karışımdan dört ayrı omlet pişirilir.
>
>Üzerine küp şeklinde doğranmış kızarmış ekmek ve küp şeklinde
>doğranmış domatesler koyulup ikiye katlanır.

ASYA 04.09.08 11:14

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
9. EKMEK KARIŞTIRMASI
>Bayat ekmek lokmalar halinde doğranır. 3 yemek kaşığı margarin bir
>tencerede
>eritilir.
>
>Erimiş tereyağına kaşık ucu ile salça koyulur.
>
>Üzerine 3-4 yumurta kırılır ve karıştırılarak pişirilir.
>Ardından karabiber serpilir.
>
>Doğranmış ekmekler ve maydanoz da eklenip kısık ateşte biraz
>karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılıp 6-7 dakika ekmekler
>yumuşatılır.
>
>Ekmek karıştırması, cacık veya salata ile yenilebilir.

ASYA 04.09.08 11:15

Bayat Ekmekleri Degerlendirmenin Yolları
 
10. YUMURTALI EKMEK AŞI
>Bayat ekmek dilimleri küp şeklinde doğranıp fırında kıtırlaştırılır.
>
>Piyaz doğranmış soğan, bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile
>pembeleştirilir.
>
>Bir çorba kaşığı salça ve bir çay bardağı su eklenip birkaç dakika
>kaynatılır. Doğranmış ekmekler, soğanlar ile karıştırılıp tavanın
>kenarlarına çekilir.
>Tavanın ortasına iki yumurta kırılır.
>
>Üzerine tuz ve karabiber ekilir.
>
>Tavanın kapağı kapatılarak, yumurtaların pişmesi beklenir.
>
>Dört diş sarımsak dövülüp yoğurda katılır.
>
>Sarımsaklı yoğurt servis tabağına alınır.
>
>Üzerine, tavadaki pişmiş olan yumurtalı ekmek aşı, bozulmadan çıkarılır.
>
>Bir çorba kaşığı erimiş margarinde yeterli miktarda kırmızı pul biber
>hafifçe yakılarak yemeğin üzerine gezdirilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2