![]() |
Püf noktaları Balık Kokusu Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için bir kapta: 1 çay bardağı su ve 2 çorba kaşığı sirkeyi kaynatınız Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız. Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabılırsınız Domates Kabukları Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Mayonez Hazırlama Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin. Kuru Bakliyat Kuru bakliyatlari bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin. Soslar Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, besamele ve diger sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz. Kahve Nemli ise Türk kahvesinin nem aldığını farkederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme seker koyun Tuzluk Tıkanıyorsa Tuzluklarınıza biraz pirinç koyunuz Kolay Soğutma Buzdolabiniz bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kasığı sofra tuzu atın. Sişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaklardır. Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir. Sogan Soyarken Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz. Patetes Pisirmenin Püf Noktası Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur. Taze Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur. Ardından soğuk suyla yıkanır. Ceviz lekesi tamamen çıkar. Bakır Kapların Parlatılması Bir bezi şirke ile hafifce ıslatıp, bakırı ovun. Kaplariniz pırıl pırıl olur. Yağlı Sişeler Nasıl Temizlenir? Önce deterjanla yıkayın. Sonra durulanan sişenin içine sodalı su koyarak sallamaya başlanır. Beş dakika kadar sallanan sişe çalkalanıp bu sefer içine kahva telvesi ilave edilir. Bir süre bu şekilde sallanan sişe kısa bir zaman sonra yağlardan tamamen temizlenmii duruma gelecektir. Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır. Soğan Kokusu Ellerden Çıkarılabilir Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz. Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz. Ellerinizdeki kokuları alıp götürecektir. Kavanoz Kaplamaları Ne kadar zordur sıkışmış kapakları açmak. Oysa kapağı biraz ocak ateşıne tutarsanız, kolayca açılır. Veya kaynar su dolu bir kaba, kavanozu ters çevirip, kapağını sokarak da aynı sonucu alırız. Bir de kavanozun altından kuvvetlıce elimizle vurarak da sıkısan kapaktan kurtulabiliriz. Ekmek Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlanırız, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa bıçağımızın ucunu biraz ateşe tutarsak daha kolay yapabiliriz. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:14 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2