![]() |
Masada Nerede Durulur Tabak - Masanın kenar hizasında servis başına 2 adet üst üste, alta düz, çorba içilecekse, üstte çukur; meze yenecekse üste küçük ordövr, ne çorba nede meze alınmadan sadece yemek yenecekse, üstüste iki düz taba konmalıdır. Yemek çatalı - Tabağın soluna. Yemek biçağı - Tabağın sağına. Yemek kaşığı - Tabağın sağına(yemek bıçağın sağına). Balık çatalı - Tabağın soluna, yemek çatalından sonra. Balık bıçağı - Tabağın sağına, yemek bıçağından sonra. Ordövr çatalı - Tabağın soluna, yemek çatalının sağına. Ordövr biçağı - Tabağın sağına, yemek bıçağın sağına. Pasta çatalı- Tabağın ön kısmına. Pasta bıçağı - Tabağın ön kısmına çataldan sonra. Peçete - Tabağın üstüne veya tabağın soluna, çataldan sonra. Su bardağı - Servis Tabağının hizasını geçmemek üzere ön sol kısma. Şarap bardağı - Su bardağının sağına. Şampanya bardağı - Su ve şarap bardağının en sonuna. Rakı kadehı - Su bardağının sağına. Tuzluk - Her iki tabak servisi arasına. Hardal - Sofranın iki baş taraflarına. Yağ ve sirkelik - Sofranın orta merkezine yakın. Salata kasesi - Servis tabaklarının masanın sol merkezine doğru. Şamdan - Masanın merkezine doğru, sofranın iki başına. Yemiş - Sofranın tam merkezine. Çiçek - Sofranın iki tarafına doğru, bardak takımlarıyla sofranın merkezi arasına. Ekmek - Tabak servislerinin sollarındaki çatlallardan sonra |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:52 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2