tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) (http://www.tualimforum.com/yemek-tarifleri-mutfagim/)
-   -   püf noktaları<< Hamur işleri (http://www.tualimforum.com/yemek-tarifleri-mutfagim/7056-puf-noktalariltlt-hamur-isleri.html)

ÇisiL 13.07.08 10:22

püf noktaları<< Hamur işleri
 
Hamur işleri için öneriler
  • Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamı bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın.
  • Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler.
  • Unla yapılan tatlıları hazırlarken içlerine çok az tuz katmak lezzeti arttırır.
  • Payın ıslak kalmasını istemiyorsanız, pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Bu, hava akımının altta da dolaşmasını sağlar.
  • Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:53 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2