tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Yerli Diziler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yerli Diziler Dizi Özetleri,Tanıtımları,Oyuncular Hakkkında Bilgi


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Spartacus Blood And Sand
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1192

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.12.10, 19:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Spartacus Blood And Sand

Spartacus Blood And Sand






Spartacus: Blood and Sand dizisi Türkiye saati ile 23 Ocak 2010 Günü Saat 4.00 sularında start alıp Amerika’da Starz’da yayınlanıyor.

Gladyatörlerin dünyası Roma İmparatorluğunun Cumhuriyetle yönetildiği dönemde sosyal hayatın önemli bir parçası olmuştur. En acımasız savaşçıların en büyük arenaya çıkmak için birbirlerini ezdikleri kanlı-destansı öyküler olmuştur. Spartacus: Blood and Sand filmi bu Gladyatörlerden en büyüğü ve ünlüsü Spartacus’un hayatına yeni bir açıdan bakmaktadır.

Spartacus: Blood and Sand M.Ö. 73 yılında Gladyatör olarak savaştırıldıkları Roma’dan, Spartacus’un önderliğinde kaçan bir grup kölenin, daha sonra 120.000 köleden oluşan dev gibi bir ordu kurmasını ve Roma İmparatorluğuna defalarca mağlubiyet tattırmasını anlatmaktadır.

Avustralya asıllı yıldız Andy Whitfield efsanevi lider ve gladyatör Spartacus’a dizide can verecektir. Xena dizisinden tanıdığımız Lucy Lawless ve Mummy serilerinden bildiğimiz usta oyuncu John Hannah da dizinin ağır toplarından. John Hannah “Ludus”(Gladiator Okulu) sahibi Batiatus‘u oynamaktadır, Lucy Lawless ise onun eşi Lucretia‘yı oynar. Bu çift maddi açıdan zor günler geçirmektedir ve köleliğe düşen Spartacus’u satın alıp onun yiğitliğinin tekrardan kendilerinin mevkisini yücelteceğini ummaktadırlar.

Efsanevi bir öykü bizleri bekliyor…




Spartaküs, Antik Roma Cumhuriyeti'nde köle ve gladyatör. M.Ö.73-M.Ö.71 yılları arasındaki köle ayaklanmasında yaptığı önderlik ile tanınır..

Önderlik yeteneğiyle dikkati çeken Trakyalı bir köle olan Spartaküs, bir olasılığa göre Roma ordusundan kaçmış, haydutluk yaparken yakalanmış ve köle olarak satılmıştı. Spartaküs M.Ö. 73'te kendisiyle birlikte Capua'daki gladyatör okulundan kaçan 77 arkadaşıyla Vezüv Yanardağı'na sığındı. Küçük bir Roma ordusunca kuşatılan kaçaklar, bir uçurumdan aşağı inerek Romalı askerleri şaşırtıp kaçmayı başardılar. Spartaküs, kendisine katılan ve sayıları 100 bine ulaşan kaçak köle ve gladyatörlerle Lucania'ya doğru yürüdü. Amansız bir çatışma sonucunda Publius Varinius'u yendi ve Thuria ile Metapontion kentlerini yağmaladı. Spartaküs artık Güney İtalya'ya egemen olmuştu. Roma Senatosu birden tehlikenin farkına vardı. M.Ö. 72'de iki konsülün yönetimindeki güçler Spartaküs'ün üzerine gönderildi. Spartaküs onları yendikten sonra kuzeye, Alpler'e doğru yürüyüşe geçti. Gallia Cisalpina valisi onu durdurmaya çalıştıysa da, yenilgiye uğradı. Köle ordusu artık Alpler'i geçebilir ve güvenlik içinde dağılabilirdi. Ne var ki, kimse İtalya'dan ayrılmak istemedi. Spartaküs, ister istemez güneye yürümek durumunda kaldı. Lucinia'ya geri dönen ordu, orada ilk kez Marcus Crassus'a yenildi. Spartaküs, Sicilya'ya geçmeyi tasarlayarak Messina'ya çekildi. Onları kaçırmaya söz veren korsanlar sözlerinde durmadı. Crassus köleleri kuşattıysa da, Spartaküs kuşatmayı yararak çekildi. Daha sonra, M.Ö. 71'de, savaşmakta direnen köleler Romalılarca kılıçtan geçirildi. Romalı general Pompeius, Spartaküs'ün ordusundaki çok sayıda kaçağı yakalayıp öldürdü. 6000 kişiyi tutsak alan Crassus, Appia Yolu boyunca tümünü çarmıha gerdirdi. Spartacus'un cesedi ise asla bulunamadı..


Spartaküs ve kölelerden ve yoksullardan oluşan ordusu yıllarca İtalya yarımadasında bağımsız bir şekilde var olmuş ve zamanın yöneticilerine sorun olmuştur. Kendilerine karşı gönderilen sayısız orduyu yenmiş ve Roma Cumhuriyetinin yönetim sistemini sarsmıştır. İsyanının eşitlikçi ve özgürlükçü karakteri yüzünden sol literatürde sahip çıkılan bir kişiliktir.
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.12.10, 19:57   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon --->: Spartacus Blood And Sand





Arenada efsaneler kanla yazılır... Rome dizisinin tarihi gerçekçiliği 300 filminin görsel mükemmelliğiyle buluşuyor, tarihin en asi kahramanı Spartaküs, televizyonu fethediyor. 2010’un en ses getiren dizisi Spartacus: Blood and Sand, 19 Eylül’den itibaren CNBC-e’de.

Romalıların ihanetine uğradı, köleliğe zorlandı ve bir gladyatör olarak yeniden doğdu. Çizgi roman estetiğinin ve ileri görsel efekt teknolojilerinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. O artık ateşli tutkuların esiri olmuş ve gaddarca yönetilen bir dünyada mücadele vermek zorunda. Spartaküs hayatta kalmak için sıradan bir adamdan ve bir gladyatörden çok daha fazlası olmalı. O, bir efsaneye dönüşmeli. Tarihin en asi kahramanı, televizyonu fethetmeye hazırlanıyor. Spartacus: Blood and Sand ile Romalıları dize getiren efsanenin doğuşuna tanıklık edeceksiniz. Galler kökenli Andy Whitfield’ın Spartacus’ü canlandırdığı yapımda, Türk izleyicilerin Xena / Zeyna olarak tanıdığı Lucy Lawless da rol alıyor.






Spartacus: Blood and Sand




Tür:
Aksiyon, Dram, Fantastik

Yönetmen:
Micheal Hurst, Jesse Warn, Rick Jacobson

Senaryo:
Aaron Helbing, Brent Fletcher, Todd Heldbing

Yapımcı:
Aaron Lam, Steven S. Deknight, Paul Grinder

Görüntü Yönetmeni:
Aaron Morton

Müzik:
Joseph LoDuca
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
blood, sand, spartacus, spartacus blood and sand


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Spartacus Resimleri - Spartacus Karakterleri - Spartacus Oyuncuları Başak Yerli Diziler 0 28.12.10 20:00
3 Inches Of Blood Biyografisi-3 Inches Of Blood Hayatı-3 Inches Of Blood Kimdir? Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 13.12.09 21:32
George SAND (1804 - 1876) Güllü Dünyaca Ünlü Kadınlar(Biyografisi) 0 05.11.08 23:14
George Sand (1803 - 1876) blue Genel Kültür 0 30.09.08 02:31
George Sand Hayatı ( Biyografisi ) Deniz Yabancı Edebiyatçıların Hayatı(Biyografisi) 0 04.02.08 12:10


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2