tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Kayseri Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/1479-kayseri-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

Okyanus 21.02.08 15:33

Kayseri Yemekleri-Yöresel Yemekler
 


Malzemeler :

* 4 Su bardağı elenmiş un

* 2 Adet yumurta

* Yarım Paket margarin yağı (125 gram)

* 250 gr. kıyma

* 1 küçük demet maydanoz

* 1 Adet baş soğan

* 2 Bardak yoğurt

* Yeterince tuz

* Kırmızı biber,sarımsak.

Hazırlanışı :

KIYMANIN HAZIRLANIŞI:

Kıymanın içerisine çok ufak kıyılmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, yeterince tuz, az miktarda kara biber, bol kırmızı toz biber eklenerek yoğrulur.


SOSUNUN HAZIRLANIŞI:

Yarım paket margarin eritilerek içerisine bir yemek kaşığı dolusu salça, bir çay kaşığı kırmızı toz biber, bir çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı su ile 2 dk. kaynatılır. (İçerisine Knor et suyu da ilave edebilirsiniz.)


YAPILIŞI :


Düz bir yere un elenir, ortasına yumurta kırılır, kafi miktarda tuzu eklenir, su ilavesiyle sert hamur yoğrulur. Hamur iki bezelere ayrılır, 1 mm' den biraz daha ince olarak hamur açılır, açıldıktan sonra 1,5 cm ebadında ve kare biçiminde hamur kesilir, bu karelerin içerisine hazırlanmış olan içten küçük miktarda iç konulur, köşeler birleştirilerek uç kısımlarından sıkıştırılarak kapatılır. Hazırlanmış olan

mantılar geniş bir kapta kaynayan tuzlu suyun içerisine atılır, hamur kokusu gidinceye kadar haşlanır, (Hamur dişinize sert gelmeyecek duruma geldiği .

an haşlama işi bitmiş demektir) sonra ocaktan alınarak üzerine bir su bardağı soğuk su ilave edilir. (Sonradan eklenen su ilavesinin amacı mantının dibe çökmesini ve hamurların daha diri olmasını sağlar) bu işlemlerden sonra mantının fazla suyu süzülerek mantının içerisinde bir miktar su bırakılır. Hazırlanmış olan sos tenceredeki mantının içerisine ilave edilerek az miktarda karıştırılır. Tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve sumak atılarak yenilir.



ASYA 30.11.08 07:43

Kayseri Böreği
 
Kayseri Böreği
Malzemeler:
Hamuru için:
4 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 paket kabartma tozu
1 damla sirke
300 gr tereyağ
Aldığı kadar un
Tuz
Börek Harcı için:
1 kg kuzu kuşbaşı
2 soğan
Tuz,karabiber,pul biber
Peynirli harç:
Yarım kg beyaz peynir
1 demet maydanoz
Hamurun hazırlanışı:
Dört yumurta ,zeytinyağı ve yoğurt mikserle çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve on dakika yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Sekize bölüp üzeri nemli bir bezle örtülür. Yarım saat dinlendirilir
Et küçük küçük doğranır. İki kaşık tereyağ ekleyip biraz kavrulur.Soğan ince doğranır. Kavrulan ete eklenir.Baharat ve tuz eklenir.
Peynir rendelenir. İnce kıyılmış maydanoz ilave edilir.
Hamur unlanarak açılır. Yumuşamış tereyağ sürülür. Karşılıklı katlanarak bohça gibi kapatılır. Dolaba konur. Sekiz parçada bu şekide açılır.
Dolaba konan ilk parça tekrar dikdötrtgen açılır. Ortaya arzu edilen iç konup karşılıklı kapatılır. Dört parmak arayla kesilir.
Börekler katlanan taraf üste gelecek şekide tepsiye dizilir. Kalan bir yumurtanın sarısı çırpılır. Üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirilir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:08 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2