Amasya Yemekleri-Yöresel Yemekler http://img509.imageshack.us/img509/3631/99055206ac4.jpg Amasya Çöreği Malzemeler: 3,5 su bardağı süt ½ su bardağı sıvıyağ 1 paket yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Aldığı kadar un 200gr. tereyağı Ceviz (dövülmüş) Hazırlanışı: Tereyağı ve ceviz haricindeki diğer malzemeleri yoğurarak bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra 12 parçaya bölün. Altı tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılan bu hamurların aralarına eritilmiş tereyağı ve ceviz serperek üst üste koyun. Merdaneyle biraz büyütün. Bu büyütülmüş hamurdan iki parmak eninde şeritler kesin. Her şeriti bükerek dikdörtgen tepsinin uzun tarafının boyutunda uzatın ve tepsiye böylece yerleştirin. Diğer şeritlere de aynısını yapın. Diğer altı bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp sırayla tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürdükten sonra ısıtılmış fırında pişirin. |
Amasya Yemekleri-Yöresel Yemekler BAKLA DOLMASI(Amasya ) |
CILBIR ÇORBASI (Amasya ) CILBIR ÇORBASI (Amasya ) Kullanılan Malzemeleri : Ev Eriştesi 1 Su bardağı , 2 domates , 2 yumurta , 1 kaşık tereyağı , 5 su bardağı su, bir miktar tuz. Yapılışı : Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırılır, domates kabukları soyulup küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir. Suyu konulup kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra erişteler içine atılır, bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Biraz dinlendikten sonra sıcak servis yapılır. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:43 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2