tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Ağrı Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20754-agri-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 02:29

Ağrı Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
BİŞİ(Ağrı)
İsteğe göre, süt veya su ile mayalanarak yoğrulan hamur, biraz bekletildikten sonra, elle hafif ekmek boyutuna getirilinceye keder çevrilir, yuvarlak hamur kızgın yağa atılarak kızarıncaya kadar pişirilir.

ASYA 30.11.08 02:30

ÇİRİŞ KETESİ(Ağrı)
 
ÇİRİŞ KETESİ(Ağrı)
Mayalanmış hamur, yufka şeklinde açılır ve içine yöremizde yetişen çiriş isimli bir bitki konularak sac üzerinde pişirilir. Üzerine tere yağı sürülerek yenilir.

ASYA 30.11.08 02:31

MURTUĞA(Ağrı)
 
MURTUĞA(Ağrı)
Un,şeker,süt ve suynun karıştırılması ile yağda kızartılıp helva şekline getirildikten sonra içine ceviz içi,fındık atılabildiği gibi sade olarak ta yeme haline getirilir.

ASYA 30.11.08 02:31

KELEDOŞ(Ağrı)
 
KELEDOŞ(Ağrı)
Kurut, ak pancar, yeşil mercimek, mantar, et veya hindi eti ile yapılır. Haşlanmış etin içine kurut katılarak diğer malzemeler ilave edilir. İyice piştikten sonra üzerine anığ (yağda kavrulmuş kekikle yapılan sos) dökülerek servis yapılır.

ASYA 30.11.08 02:32

Abdigör Köftesi (Ağrı)
 
Abdigör Köftesi (Ağrı)
Kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
Soğan
Haşlanmış pirinç
Baharat
Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen; köfteler; pilav üzerine konularak servis yapılır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:06 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2