Kars Yemekleri-Yöresel Yemekler KAZLI BİŞLİ (Ardahan) MALZEME: Kaz (temizlenip, tütsülenmiş) 1 adet Kuru maya 1 çorba kaşığı Un 1 kg. Süt 45 ml. Su 3 su bardağı Kaz yağı ya da katı yağ YAPILIŞI: Kazı tencereye koyun, üzerini 3 parmak aşacak kadar su içinde bir taşım kaynatıp, orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Unu ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz biçiminde açın. Mayayı ılık süt içinde eritip, ortasına dökün. Üzerine biraz un serpiştirip 15 dakika bekletin. Suyunu katıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Bir kaba koyup üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru yumurta iriliğinde parçalara bölüp, yuvarlayın. Her pazıyı 20 cm. çapında daireler halinde oklava ile açın. Kazın yağını ya da katı yağı bir tavada kızdırın. Hamurları birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan çıkarıp bir tabağa üst üste dizin. Kazın yanında servis yapın. |
--->: Kars Yemekleri-Yöresel Yemekler - Erişte Aşı Erişte Aşı Hazırlama Süresi : 30 dk Pişirme Süresi : 45-50 dk 6 kişilik Gerekli Malzemeler : 1 kahve fincanı nohut 1 çay fincanı yeşil mercimek 1 soğan 1 havuç 1 patates 2 domates 45 gr tereyağı 1.5 litre sıcak su 150 gr hazır erişte Taze ya da kurutulmuş reyhan Kekik ya da nane Erişte hamuru için: 1 su bardağı un 1 kahve fincanı su 1 tutam tuz Hazırlanışı: Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün. Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin. Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz serpip harmanlayın. Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhın üzerinde merdaneyle açın. İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın. Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:17 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2