tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Kars Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20762-kars-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 02:43

Kars Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
KAZLI BİŞLİ (Ardahan)
MALZEME:
Kaz (temizlenip, tütsülenmiş) 1 adet
Kuru maya 1 çorba kaşığı
Un 1 kg.
Süt 45 ml.
Su 3 su bardağı Kaz yağı ya da katı yağ
YAPILIŞI:
Kazı tencereye koyun, üzerini 3 parmak aşacak kadar su içinde bir taşım kaynatıp, orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Unu ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz biçiminde açın. Mayayı ılık süt içinde eritip, ortasına dökün. Üzerine biraz un serpiştirip 15 dakika bekletin. Suyunu katıp yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Bir kaba koyup üzerini nemli bir bez ile örterek yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamuru yumurta iriliğinde parçalara bölüp, yuvarlayın. Her pazıyı 20 cm. çapında daireler halinde oklava ile açın. Kazın yağını ya da katı yağı bir tavada kızdırın. Hamurları birer birer tavaya yerleştirip, her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan çıkarıp bir tabağa üst üste dizin. Kazın yanında servis yapın.

ASYA 14.04.13 11:36

--->: Kars Yemekleri-Yöresel Yemekler - Erişte Aşı
 
Erişte Aşı

Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Süresi : 45-50 dk
6 kişilik

Gerekli Malzemeler :
1 kahve fincanı nohut
1 çay fincanı yeşil mercimek
1 soğan
1 havuç
1 patates
2 domates
45 gr tereyağı
1.5 litre sıcak su
150 gr hazır erişte
Taze ya da kurutulmuş reyhan
Kekik ya da nane

Erişte hamuru için:
1 su bardağı un
1 kahve fincanı su
1 tutam tuz

Hazırlanışı: Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Mercimeği yıkayıp haşlayın ve süzün. Soğan, domates, patates ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp soğanı kavurun. Domatesi ilave edip birkaç dakika pişirin. Havuç ve patatesi ilave edip tuz serpin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak su, nohut ve mercimeği ilave edin. Ara ara hızlıca karıştırarak 20 dakika daha pişirin. Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz serpip harmanlayın. Suyu ilave edip sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru unlanmış tezgâhın üzerinde merdaneyle açın. İnce şeritler şeklinde kesip erişteyi hazırlayın. Erişteyi tencereye ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze ya da kurutulmuş reyhanı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Kekik ya da nane serpip sıcak olarak servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:17 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2