tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Çankırı Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20784-cankiri-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 04:57

Çankırı Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
BÜTÜN ET
Malzemeler:- » Hayvanın gerdan veya incik yerinden 1 kg et
- » Yağ
- » 1Kaşık salça
- » 1 Baş soğan
Yapılışı:
1. Et 5-6 parçaya ayrılır.
2. Yemeğin pişirileceği tencerenin içinde yağ, doğranmış soğan, salça konur,
3. Bu karışımın içine iri parçalanmış et konularak biraz kavrulur.
4. Üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edilir.
5. Ağır ateşte pişirilir.
No: Suyu çektiginde pişmemişse sıcaksu ilavesi yapılabilir.

ASYA 30.11.08 04:58

Toyga Çorbası -Çankırı
 
Toyga Çorbası
Malzemeler:
- » 1 bardak haşlanmış yarma
- » 1 bardak haşlanmış nohut
- » 1 kase süzme yoğurt
- » 1 yemek kaşığı un
- » nane
- » 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-
Yapılışı:
Yarma ve nohutları bir gün önceden veya 8 saat ıslayın. Nohutları ve yarmayı düdüklü tencerede haşlayın. Tencereye 5-6 bardak su ile birlikte haşlanmış nohut ve yarmaları koyun kaynatın. Bu arada bir kasede yoğurdu 1 bardak su ve un ile birlikte çırpın. Kaynayan sudan yoğurda 1-2 kepçe su alın, karıştırın. Yoğurdu tencereye ekleyin. Eklerken hızlı hızlı karıştırın, yoğurdunuz kesilmesin. Tuzunu ilave edin. Bu arada bir tavada zeytinyağını ısıtın ve nane katın. Nane iyice kızdıktan sonra yavaşça çorbaya ekleyin.

ASYA 30.11.08 04:59

CİMCİK HAMURU ÇORBASI -Çankırı
 
CİMCİK HAMURU ÇORBASI
Malzemeler:
- » 1 Kepçe un
- » 2 Yumurta
- » 1 Kase Yoğurt
- » 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- » Tuz
- » 2 Diş Sarımsak
Yapılışı:
1. Un içine bir yumurta kırılır.Biraz tuz ve su ile mantı hamuru gibi katı bir kıvamda yoğrulur.
2. Hamur bir mm kalınlığında açılır Açılan pazi 1,5 cm büyüklüğünde kareler şeklinde kesilir.Sonra bu küçük kareler ortadan sıkıştırılıp fiyonk şekline getirilir .
3. Bir litre su ,bir tencerede kaynatılır.Biraz tuz ilave edilerek hazırlanan hamur içine atılır.
4. Pişince altı kapatılıp 10.15 dakika tencere içinde bekletirilir.
5. Bir kase yoğurt içine bir baş sarımsak ezilerek ilave edilir ve yoğurt iyice çırpılır.Sarmısaklı yoğrt hamurun üzerine dökülerek iyice karıştırılır.
6. Bir tavada tereyağının yarısı eritilerek içine bir yumurta kırılır ve çorbanın üzerin edökülür.Yağın diğer yarısı eritilerek içine salca veya pul biber konulur ve sos yapılır.en üste dökülür.
Cimcik hamuru servise hazırdır.

Not: Kurutulmuş cimcik hamuru ilede yapılır.

ASYA 30.11.08 05:00

Tandır Çorba-Çankırı
 
Tandır Çorba
Malzemeler- » 1. 100 gr.Haşlanmış Dana Eti
- » 2. İki Diş Sarımsak
- » 3. Bir adet Küçük Kuru Soğan
- » 4. Bir Kase Yoğurt
- » 5. İki Yemek kaşığı un
- » 6. Tuz baharat ,maydanoz
Yapılışı
1. Dana eti düdüklü tencerede haşlanıp didilir.(Küçük parçalara ayrılır.)
2. Tencerede sıvı yağla beraber ince kıyılmış sarımsak ve soğanla kavrulur.
3. Haşlanmış et suyu ile birlikte tencereye boşaltılır.
4. Ayrı bir kasede yoğurdun içine yumurta un,tuz ve baharat katılarak çırpılır.
5. Tencerede kaynayan karışıma ilave edilir.
6. 10 dakika kaynayınca maydonozu ilave edilerek servis yapılır
Bu çorba dana eti yerine, dana dili ile de yapılabilir. Dil haşlandıktan sonra, küçük parçalar halinde doğranır.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:36 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2