Erzincan Çorbası Malzemeler: 5 bardak su(Arzuya göre et suyu) 125 gr kadar kıyma 2 diş sarımsak Maydonoz Tuz-karabiber 1 adet soğan 1bardak yoğurt 1 kaşık sıvıyağ Arzuya göre erişte 1 kaşık salça Kurunane-kırmızı biber Yapılışı: Kıyma,tuz,karabiber,maydonozu yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler yapın.Unlu tepside sallayın ki birbirine yapışmasın.İnce doğranmış soğanı yağda kavurun salça,tuz ve su ekleyip kaynatın.Küçük küçük kırılmış erişteleri ve köfteleri ilave edip pişirin.Erişteler pişince sarımsaklı yoğurdu çorbanın suyuyla ılıtarak ekleyin ki kesilmesin.Daha sonra ocağı kapatıp kuru nane ve kırmızı biberle servis yapın. |
Erzincan Yemekleri-Yöresel Yemekler Erzincan Çorbası Erzincan Malzemeler; 150 gr.erişte 500 gr. yoğurt 1 yumurta 6 bardak et suyu 1 büyük kuru soğan 1 büyük domates 2 sivri biber 4 diş sarımsak 150 gr. kıyma 200 gr. tereyağ 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 1 tatlı kaşığı nane 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydonoz 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu Arzu edilirse 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze soğan Hazırlanışı; Kuru soğan, domates, sivri biber ince kıyılır. Bir tencerede tereyağın yarısı eritilir. Önce soğan biraz pembeleştirilir. Sonra domates, biber, salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynatılır. Yoğurt, yumurtayla çırpılır ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Erişteler ilave edilir. Kıyma karabiber, tuz ve kırmızı biberle yoğrulur. Küçük yuvarlak köfteler yapılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Küçük bir tavada kalan tereyağ eritilir. Kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, kırmızı biber ve taze soğan ilave edilip karıştırılır. Servisten önce çorbanın üzerine gezdirilir. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:59 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2