tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Gaziantep Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20800-gaziantep-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 07:21

KIYMA KEBABI-Gaziantep
 
KIYMA KEBABI-Gaziantep
M a l z e m e l e r
* 400 gr. kebaplık et,
* 100-150 gr. kuyruk,
* Arzuya göre
kırmızıbiber,
karabiber ve tuz.¼br> ¼br>
HAZIRLANIŞI:
Et, kuyrukla birlikte zırhla kıyılır veya et makinasında çekilir, tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur. Bu karışım eşit 6-7 parçaya ayrılır, avuç yardımı ile şişe geçirilir, orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

ASYA 30.11.08 07:21

TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)-Gaziantep
 
TERBİYELİ TİKE KEBABI (Kuşbaşı)-Gaziantep
M a l z e m e l e r
* 500 gr. kebaplık et,
* 100 gr. kuyruk,
* 3-4 diş sarımsak,
* 1 çorba kaşığı biber salçası,
* 1 çorba kaşığı domates salçası,
* 2 çorba kaşığı zeytin yağı,
* Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz.
HAZIRLANIŞI:
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.
Kebap yaparken dikkat edilecek hususlar:
1 - Erkek koyun eti olacak ve yaşlı olmayacak,
2 - Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır.
3 - Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir.
4 - Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir.
5 - Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir.
6- Ateş alevli olmamalıdır.

ASYA 30.11.08 07:22

LAHMACUN-Gaziantep
 
LAHMACUN-Gaziantep
M a l z e m e l e r
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 1.200 kg. domates,
* 5 bağ maydanoz,
* 200 gr. dolmalık yeşilbiber,
* 100 gr. sarımsak
(taze veya kuru)
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* Karabiber, tuz.
HAZIRLANIŞI:
Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır. Sarımsaklar temizlenir biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir. Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir.
Not: Malzemelerin zırkla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:48 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2