tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Kilis Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20834-kilis-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 07:44

Kilis Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
ORUK

Malzemeler:
- 750 gr dana kıyma,
- 2 su bardağı ince bulgur,
- 2 adet yumurta,
- 1 adet kuru soğan,
- 4-5 diş sarmısak,
- 4-5 yemek kaşığı kuru nane,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 su bardağı sıvı yağ,

Garnitür için:
- 3 adet patates,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- 1 yemek kaşığı tuzot,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 1 küçük top salata,
- 1 adet kırmızı biber.
Garnitürün Yapılışı:
Patatesleri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Patatesleri ekleyip kızartın. Pulbiber ve tuzotu ilave edip karıştırın. Top salatayı ve biberi ince kıyın. Patatesleri harmanlayın. Oruğun yanında servis yapın.

Yapılışı:
Bulguru 1.5 su bardağı kaynar su ile ıslatın. 20 dakika bekletin. Soğanı ve sarmısağı rendeleyin. Bulgurun üzerine yumurtaları kırın. Soğan, sarmısak, nane, tuzot ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun. Uzun köfteler hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.

Afiyet olsun.

ASYA 30.11.08 07:46

İÇLİ KÖFTE-Kilis
 
İÇLİ KÖFTE

M a l z e m e l e r
20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
150 gr. az yağlı kıyma,
100 gr. soğan,
Hamurun İçindekiler:
50 gr. simit(köftelik bulgur),
25 gr. çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
20 gr. haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
1 çay kaşığı tuz, 1 soğan,
HAZIRLANIŞI:
ETİN HAZIRLANIŞI: Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır.
HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur.
KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir. İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır. Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılır.

ASYA 30.11.08 09:21

FİRİKLİ ACUR DOLMASI-Kilis
 
FİRİKLİ ACUR DOLMASI-Kilis
M a l z e m e l e r
* 500 gr. yağlı kıyma,
* 1 yemek kaşığı d. salçası,
* 1 yemek kaşığı biber salçası,
* 250 gr. bulgur,
* 250 gr. firik,
* 2 kg. acur,
* 2 baş kuru soğan,
* 1 baş sarımsak,
* Kırmızıbiber, karabiber, tuz,
* Yeteri kadar su.
Not: Malzemeler 6 kişiliktir.
HAZIRLANIŞI:
Acurlar yıkanır, başları kesilir, acurun acı kısmı gidene kadar oyulur (oyulurken dile değdirilerek acısına bakılır). Oyulan acurların içine karabiber ve tuz karışımı sürülür. Bir leğen içine bulgur, firik, et, salçalar, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar, tuz, kırmızıbiber ve karabiber konarak biraz yoğurulur. Hazırlanan bu iç, acurların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurulur. Önceden kesilmiş acur başları ile doldurulmuş acurların ağzı kapatılarak tencereye dizilir. Dolmanın yüzüne çıkacak kadar su konur. Suyuna bir parça tuz atılır ve ocağa konur. Kaynamaya başladığında ocak kısılır; dolma kısık ateşte pişirilir. Servise sunulur.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:34 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2