tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Osmaniye Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20893-osmaniye-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 30.11.08 11:46

Osmaniye Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
SÖĞÜRME
Malzemesi
1 kg patlıcan1 kg soğan1 kg yeşil biber
Yapılışı Bu malzemeler közde pişirilir. Daha sonra ufak,ufak doğranır. Ekşi, tuz ve biber ilave edilerek karıştırılır. Afiyetle yenir.

Çakıldaklı (Osmaniye)
Yarım kg biber
Yarım kg patlıcan
Yarım kg fasulye
Yarım kg domates
Yarım kg dövme
Yarım kg nohut
2 tane patates
Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.

ASYA 30.11.08 11:47

Tırşik-Osmaniye
 
Tırşik
Malzemesi
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su
Hazırlanışı
Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

ASYA 30.11.08 11:47

ÇAKILDAKLI-Osmaniye
 
ÇAKILDAKLI-Osmaniye
Malzemesi
Yarım kg biber
Yarım kg patlıcan
Yarım kg fasulye
Yarım kg domates
Yarım kg dövme
Yarım kg nohut
2 tane patates
Yapılışı
Biber, patlıcan, fasulye ve domates ufak ufak doğranır.Dövme ve nohut iyice yıkanır. Isıtılmış su tencereye aktarılır. Bu malzemeler piştikten sonra sarımsak dövülür. Salça, nane ve yağ karıştırılıp tavada kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür ve çakıldaklı çorbamız yemeğe hazır olur.

ASYA 30.11.08 11:48

KISIR-Osmaniye
 
KISIR
Malzemesi
Yeterince bulgur
1 adet marul
3 adet domates
1 top maydanoz
1 çay bardağı yağ
1 yemek kaşığı yaprak biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
Yeterince ekşi
Yapılışı
Önce bulguru tepsinin içine koyarız. Sonra bir yemek kaşığı salça ilave ederiz. Daha sonra kaynamış olan suyu bulgurun üzerine dökeriz. Bir tatlı kaşığı tuzu bulgurun üzerine ekleriz. Tepsinin içine koyduklarımızı özleşene kadar yoğururuz. Sonra malzemeleri ilave ederek, biber, yağ ve ekşi dökeriz. Sonra bunların hepsini karıştırırız.

ASYA 30.11.08 11:49

DÖVME PİLAVI-Osmaniye
 
DÖVME PİLAVI-Osmaniye

Malzemesi
Dövme
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Karabiber


Yapılışı

Dövme pişirilir. Soğan, salça ve karabiberle yağda kavrulur. Haşlanan dövmenin içine konulup, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ilıtılmış tereyağ ile karıştırılır.

ASYA 30.11.08 11:50

MERCİMEK KÖFTESİ-Osmaniye
 
MERCİMEK KÖFTESİ

Malzeme
Bulgur, mercimek (kırmızı), kuru soğan, sıvı yağ, salça, kimyon, pul biber, kara biber, tuz, maydanoz.

Hazırlanışı
Mercimeği iyice ayıkladıktan sonra tencere içerisine konur, üzerine su ilave edilerek tencerenin ağzı kapatılır, iyice kaynatılır. Lapa haline gelinceye kadar pişme işlemi devam eder. Pişen mercimeğin içerisine en az mercimek kadar bulgur ilave edilir. Bir müddet de bulgur ile kaynamaya bırakılır. Pilav halini alan mercimeğimizi geniş bir kap içerisine boşaltırız ve soğumaya bırakırız. Bu arada ince kıyılmış soğanımızın içerisine yeteri kadar sıvı yağ, tuz, salça ve pul biber ilave edilerek iyice kavrulur. Kavrulan soğanı soğuyan mercimeğimizin üzerine dökeriz ve yoğurmaya başlarız, yoğrulan mercimeği sıkma yaparak servise hazır hale getiririz.

AFİYET OLSUN


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:21 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2