Kıymalı Pide-Samsun Yöresi Kıymalı Pide Malzemeler 500 gr kıyma 1 soğan 3 domates 3 yeşilbiber kırmızı pulbiber, karabiber, tuz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 talı kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı zeytinyağı Üstünü yağlamak için Tereyağı Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin, sonra biberleri koyun birkaç sefer çevirin. Küp küp doğranmış domatesleri, salçaları da katın sotelemeye devam edin. En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin, malzemeler birbirleriyle bütünleşinceye kadar pişirmeye devam edin, ateşten almadan önce baharatları , nar ekşisini katın. Eğer sade severseniz, domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz. Genelde Samsun'da çoğu kişi sade şekliyle yapar. Ama bu şekilde çok daha lezzetli oluyor . İç malzemeyi fırına yollayın, sizde çay suyunu koyup, masayı hazırlayın:) Fırından gelen pideleri tereyağıyla yağlayarak servis yapın. Afiyet olsun. |
Samsun Yemekleri-Yöresel Yemekler Lebeniye Çorbası Malzemeler: - ½ kg hindi but kuşbaşı, - 1 su bardağı nohut, - ½ su bardağı pirinç, - ½ kg yoğurt, - 1 çay bardağı zeytinyağı, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - 3 yemek kaşığı kuru nane, - Tuzot. Yapılışı: Nohutu akşamdan ıslatın. Yıkayıp hindi etleriyle birlikte 4 su bardağı su ekleyip haşlayın. Pirinci ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurdu çırpıp zeytinyağı ile ateşte pişirin. Yavaş yavaş karışıma ekleyin. Tuzotu ekleyin, ateşten alın. Tereyağını kızdırıp naneyi katın. Çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın. |
Karanfil Ana Çorbası-Samsun Karanfil Ana Çorbası Malzemeler: - 4/1 paket tereyağı, - 1/2 kg. un, - 1/2 kg. kıyma, - 1 adet kuru soğan, - Tuz. Yapılışı: Soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin. Kavurun. Tuz ve su ekleyip pişirin. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:49 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2