tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Sivas Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/20972-sivas-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

Superisi 11.07.08 08:21

Pimpirim Piyazı
 
Pimpirim Piyazı
MALZEME;
1 demet semiz otu (pirpirim)
Yarım demet maydanoz
1 adet salatalık
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1-2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber (taze)
Yarım limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve kırmızı toz biber (isteğe göre)
TARİFİ;

Semiz otu ve maydanoz ayıklanırSuda bekletilmek suretiyle birkaç kez suyu değiştirilerek yıkanır,süzülürSalatalık yarım soyularak küp şeklinde irice doğranırSoğan,domates,biber, semizotu ve maydanoz doğranarak servis tabağına alınır Limonsuyu ve zeytinyağı gezdirilip tuz ve biber eklenerek servise sunulur

ASYA 01.12.08 01:55

Sivas Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
SİVASIN DÜĞÜN PİLAVI
ALATLI PİLAV:
yarım kg koyun eti
yarım kg bulgur
1 soğan
tereyağı
1 su b. nohut
1 çay b. besni üzüm
alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat
HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek
sıcak servis yapın.

ASYA 01.12.08 01:56

KAYMAKLI KATMER-Sivas
 
KAYMAKLI KATMER
3 su b.un
1 kase kaymak
tuz
su
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Un,su ve tuz ile yumuşak bir hamur hazırlayıp 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bir oklava yardımı ile hamuru açın. Kaymağın içine çok az sıvıyağ ilave ederek yumuşatın. Açılan hamurun hertarafına sürüp elinizle hamuru büyütün. Rulo yapıp yine hamuru sündüren. Kendi etrafında dolayarak 3 parça hamur daha elde edin. Elinizle bastırarak katmer
şeklini verep teflon tavada alt üst pişirin. Çevirirken kurumaması için çok az sıvıyağ ile yağlayabilirsiniz. Tel tel olan katmeri elinizle parçalayarak ikram edin.

ASYA 01.12.08 02:02

Turşu Kavurması -Sivas
 
Turşu Kavurması
MALZEMELER
1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
tuz
½ su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.
AFİYET OLSUN !

ASYA 01.12.08 02:03

Mumbar Dolması-Sivas
 
Mumbar Dolması
Malzemeler

4 adet koyun mumbarı,
300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
2 su bardağı bulgur,
2 çorba kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı pulbiber,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
1 orta boy ince doğranmış soğan,
10 diş ezilmiş sarımsak,
2 su bardağı et suyu.

Tarif
Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir.

ASYA 01.12.08 02:04

Madımak-Sivas
 
Madımak
Malzemeler
1 kg madımak
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 fincan bulgur
2 soğan
Tuz, karabiber
Yapılışı
Madımakların kök tarafındaki kırmızı kısımlar alarak ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzün ve soğanları soyup yemeklik şeklinde doğrayın. Tereyağına soğanları pembeleşene kadar kavurun ve kıyma ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Salça ve sekiz su bardağı su ekleyip kaynatın. Madımak ilave edip 10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak 25-30 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis edin.

ASYA 25.12.08 23:04

Hingel (Hambal)
 



malzemeler:
2 yumurta
1su bardagı ılık su
tuz
aldigi kadar un
mantı hamuru gibi olacak

ic malzeme:
5 buyuk patates
bir büyük soğan
pulbiber,karabiber,tuz


sosu:
1 yemek kassığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

yapılışı:
Yukardaki malzemeleri yoğurup, 3 beze yapıp, bezeleri oklava ile açın, çay bardağı yardımıyla kestiğiniz yuvarlak hamurların içerisine iç malzemeden koyup kenarlarina parmağınızla sıkı sıkı bastirin açılmasın. Kaynayan tuzlu suya atın ve pişene kadar haşlayın. Süzgeçle servis tabagına alıp üzerine hamurun suyundan 3 kaşık ekleyerek hazırladığınız sosu pişirdiklerinize gezdirerek yedirin.
Servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağı döküp servis yapın, isteyende sarmısaklı yoğurt ve bir miktar sosla süsleyebilir.
Afiyet olsun

alintidir...

ASYA 25.12.08 23:05

Sulu Köfte (sivas Yöresi)
 
MALZEMELER:

Yarım kilo kıyma

Yarım su bardağı ince bulgur

2 yumurtanın akı

2 yemek kaşığı un

Tuz,karabiber,nane

5 su bardağı su

1 büyük boy patates



ÜZERİNE:

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı biber salçası(domates salçasıda olabilir)

Toz kırmızı biber




YAPILIŞI:

Kıyma,ince bulgur,un,yumurta akı,tuz karabiber,nane derin bir kaba konur.Uzunca bir süre yoğrulur.Küçük parçalar kopartılıp sıkılır.Köfteleri şekillendirirken ellerin her zaman ıslatılmış olması lazım.Tencerede su kaynatılır.Biraz tuz atılır.Köfteler kaynayan suyun içine atılır.Biraz köfteler piştikten sonra doğranmış patatesler ilave edilir.Bir tavada tereyağ eritilir.İçinde rendelenmiş soğan pembeleşene kadar kızartılır.İçerisine salça eklenir.Tava ateşten indirilirken biraz toz kırmızı biber eklenir.Tavadakiler köftelerin üzerine aktarılır.Bir taşım daha kaynayınca ocaktan alınır.

Afiyet olsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:12 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2