Adana Kebabı Malzemeler : • 1kg Yağsız dana bonfile • 100gr Kuyruk yağı • 100gr Kuzu boşluğu • Karabiber • İsot • Tuz • 2 adet Soğan • 1 adet Maydonoz Hazırlanışı :Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirin. Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin. Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalım soğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıyla süzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolapta dinlendirelim soğuyana kadar. Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıp etlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalım etimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım. Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuyla şişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zaman dört parmağımızla yukarıdan aşağı etimizi şişe yayalım. http://img232.imageshack.us/img232/9...mage002wg0.gif |
Mahluta Çorbası(Adana) Mahluta Çorbası Malzemeler: 2 kuru soğan, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1,75 litre tavuk suyu* 200gr kırmızı mercimek, ayıklanmış ve yıkanmış 100gr pirinç, ayıklanmış ve yıkanmış Damak tadiniza gore tuz ve karabiber 2 tatlı kaşığı toz kişniş 1 tatlı kaşığı kimyon 2 limon Hazirlanisi: Soğanları yağda kavurun. Tavanın kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ateşin altını açıp sık sık karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Soğanları kağıt havlu üzerine koyup bir kenara alın. Suyu kaynatıp içine mercimeği ve pirinçleri atın. Karabiber ve kişnişi ekleyip mercimekler iyice ezilene kadar -35 veya 45 dakika- pişirin. Çorbanın tadını kontrol ederek tuzunu ilave edin. (tavuk suyundan dolayı daha az tuz kullanacaksınız) Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse bir miktar daha kaynar su ekleyin. Kaselere alıp üzerine kimyon serperek soğan ve limon dilimleri eşliğinde servis yapın |
Bici Bici Tatlısı-Adana Yöresi Tatlısı MALZEME: Nişasta 1 bardak Pudra şekeri 1 su bardağı Su 6 bardak Gül suyu Yeterince Bici boyası 1 tatlı kaşığı Buz Kar şekline getirilmiş YAPILIŞI: 6 bardak suya 1 bardak nişasta eklenerek pişirilir. Bu arada devamlı bir tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak topaklaşması engellenir. Koyulaşan karışım bir tepsiye dökülerek buzdolabında soğumaya bırakılır. Üzerinin kurumaması için bir ıslak bezle örtülür. Dolapta bekleterek dondurduğumuz bici küçük kaselere küp şeklinde doğranır. İçine kırmızı boya ile hazırlanan su, pudra şekeri, kar haline getirilen buz ve gülsuyu eklenerek servis yapılır. |
BABAGANNÜÇ(ABUGANNÜÇ)(Adana Yöresi) BABAGANNÜÇ(ABUGANNÜÇ)(Adana Yöresi) MALZEME: 4 tane İri patlıcan 1 tanedomates Soğan 2 baş Limon suyu 1 Salça 1 çorba kaşığı Toz biber Yeterince Yağ ve Tuz YAPILIŞI: Patlıcanlar közde iyice pişirildikten sonra soyulur. Halka şeklinde doğranan soğan, yağ ve salça ile kavrulur. Başka bir kapta dövülen patlıcan da bu karışıma eklenerek bir müddet daha kavrulur. Ateşten indirilen bu karışımın üzerine ince doğranmış domates, baharatlar ve limon suyu ilave edilerek servis yapılır. |
ADANA KEBABI(Adana) ADANA KEBABI(Adana) Malzemeler: (500 gr) Kıyma, 1 Ortaboy Soğan, 4 Ortaboy Domates, 1 Demet Maydanoz, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı acı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon, 8 adet uzun çarliston biber, Istenilen miktarda pide ve yassi şiş lazim olacak. Yapılışı: Kıymayı bir kaba koyun, Soğanı soyduktan sonra ince ince dilimleyip kıyma, toz acı biber, pulbiber, kimyon ve tuz ile beraber yoğrup 10 dakika dinlendirin.Izgarayı önceden yakarak hazırlayın.Şişleri yağladıktan sonra, kıymayı 8 veya 10 porsiyona bölüp, her birini uzunlamasına sucuk gibi şişlere dizerek ızgara edin.Yikanmis Domatesleri ve biberleri temizleyip ikiye bolun, ızgaranın kenarlarına dizin.Bir yandanda pideleride kızartın. Kebapları maydanoz ile pide içinde servis yapın. Afiyet olsun. Tabikide yanında şalgam gider |
Şırdan Dolması(Adana) Şırdan Dolması(Adana) |
NAR EKŞİLİ KISIR(Adana) NAR EKŞİLİ KISIR(Adana) Malzemeler 2 Su bardağı ince bulgur 4 Domates 1 Bağ taze soğan 1 Kuru soğan 4,5 diş sarımsak 4,5 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay bardağı sıvı yağ 7,8 dal taze nane Yarım demet maydanoz 2,3 yeşil sivri biber 1 Çay bardağı sıcak su 1 Çay kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı tuz 1 Yemek kaşığı biber salçası yada 1,5 yemek kaşığı domates salçası Yapılışı Bulguru bir tepside 1 çay bardağı sıcak suyu ilave ederek 5 dakika bekletin. Üzerine 2 domatesi rendeleyip karıştırın birkaç dakika yoğurun ve 5 dakika daha yumuşaması için bekletin. Bulgur beklerken. Diğer taraftan . biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Kuru soğanı ve sarımsağı çok ince doğrayın.maydanozu, naneyi, yeşil soğanı ince kıyın. Domatesin kabuklarını soyup küp olarak doğrayın. Ve tüm doğradığınız malzemeyi yumuşayan bulgura ekleyin. İlave olarak sıvı yağı, nar ekşisini, baharatı ve salçasını , tuzunu ekleyerek bütün malzemeyi harmanlayın. Ve yumuşamakta olan bulgura ilave edip 2,3 dakika daha yoğurun. Servis tabağına alın Servis yapın. Afiyet olsun |
Adana Yemekleri-Yöresel Yemekler Adana Şiş Köfte |
Adana çorbası ADANA ÇORBASI Malzeme : 2000 gr. et suyu (8 bardak) 200 gr. kıyma 100 gr. nohut (1/2 bardak) 1 orta domates 1 çorba kaşığı salça 1 kahve fincanı sirke 2 kahve kaşığı kekik Tuz, biber Yapılışı : Bir tencereye et suyu konur, buna bir gece suda ıslatılmış ve vn muşuncaya kadar haşlanmış 10 gr nohut, küçük doğranmış ve 5 dakika kadar pişirilerek püre haline getirilmiş bir domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası ve yarım çorba kaşığı tuz koyarak kavuntılır. Diğer taraftan 200gr kıymaya bir miktar tuz ve karabiber konu rak yoğurulur ve küçük köftecikler yapılır. Bu köfteler nohutlu et suyuna atılarak 20 dakika haşlanmaya bırakılır. Sonra, tencere ateşten alınarak çorbaya 1 kahve fincanı sirke, kekik ilâve edilir. Servis yapılır. |
Adana Usulü İçli Köfte Adana Usulü İçli Köfte |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:28 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2