tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Kahramanmaraş Yemekleri-Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/21511-kahramanmaras-yemekleri-yoresel-yemekler.html)

ASYA 07.12.08 02:38

Kahramanmaraş Yemekleri-Yöresel Yemekler
 
Ciğerli Bulgur Pilavı
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr dana ciğeri
2 su bardağı su
1 soğan
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
1. Ciğeri nohuttan küçük küpler şeklinde doğrayın. İyice yıkayıp kâğıt havlu ile suyunu alın. Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2. Sıvıyağı tencereye alıp kızdırın. Soğanı ilave edip kavurun. Ciğeri ekleyip kavurmaya devam edin ve delikli kepçe ile alıp servis tabağına çıkarın.
3. Bir tencerede 2 bardak suyu kaynatın. Tuz serpip karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş bulguru ilave edin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pilavı pişirin.
4. Ciğeri 6 kâseye paylaştırın. Üzerine bulgur pilavı ekleyip servis tabaklarına ters çevirin. Sıcak olarak servis yapın.








Patlıcanlı Çöp Kebabı (Kahramanmaraş)
8 ince uzun patlıcan (saplarıyla kullanılacak)
400 gr kuzu kuşbaşı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay bardağı kızartmalık zeytinyağı
Tuz
1. Patlıcanların saplarına dokunmadan yeşil kısımlarını bıçakla kesip ayırın. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Acısını almak için tuzlu suda 30 dakika bekletin. Kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sap kısımlarına aldığı kadar kuşbaşı et dizin.
2. Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp patlıcanları etlerle birlikte çevirerek kızartın ve yayvan bir tepsiye alın. Tuz serpin. 1 kaşık salçayı suyla ezip tepsiye ekleyin. Tepsiyi ocağa alıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

ASYA 07.12.08 02:45

Ezme Kebap (Kahramanmaraş)
 
Ezme Kebap (Kahramanmaraş)
5-6 domates
Yarım kg köftelik kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 sivribiber
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

1. Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.
2. Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
3. Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.


ASYA 07.12.08 03:04

Patlıcanlı Ekşili Çorba (Kahramanmaraş)
 
Patlıcanlı Ekşili Çorba (Kahramanmaraş)
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kırmızı mercimek
6.5 su bardağı su
1 orta boy patlıcan
2 çorba kaşığı salça
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tuz

1. Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün ve kalan 5 bardak suyu ekleyip basınçlı tencerede 45 dakika pişirin.
2. Mercimeği yıkayıp süzün. Patlıcanın kabuğunu soymadan küçük küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sıkarak sudan çıkarın.
3. Salçayı 1 kaşık suyla ezin. Mercimek, patlıcan, tuz ve salçayı nohutlu buğdaya ilave edip pişirin.
4. Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Sumak ekşisiyle birlikte tencereye ekleyip karıştırın. Nane ve kırmızıbiberi tereyağda kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:11 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2