tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Yöresel Yemekler (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/)
-   -   Belen Tava -İskenderun (http://www.tualimforum.com/yoresel-yemekler/36686-belen-tava-iskenderun.html)

ASYA 02.09.09 02:34

Belen Tava -İskenderun
 
Belen Tava nasıl yapılır?
http://img268.imageshack.us/img268/5324/belentava.jpg

Antakya bölgesinin en güzel yemeği: Belen Tava
Belen Tava`nın tek porsiyonu için beş diş taze sarımsak, iki domates, dört sivri biber, kekik, tereyağ ve kuzu budundan kesilmiş kuşbaşı ete ihtiyacınız var. Kuzu budunu bir gün önceden kekik suyu, sıvı yağ ve sütte bekletmeniz etin yumuşamasını sağlıyor. Tabii tekrar terbiye etmek için salça, yağ ve kekiğe yatırmalısınız. Belen Tava için bütün malzemeleri kesip, kayık güvece koyarak karıştırın. Domateslerin kabuklarını kesmeyi ve biberleri kesmeden önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Sarımsakları ise ikiye bölmeniz yeterli. İşin püf noktası baharat. Etin terbiye edilmesinin nedeni de bu. Güvecin üstüne tereyağ parçalarını koyduktan sonra 200 derece fırında 20-25 dakika pişirmeniz gerekiyor.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:18 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2