Etli Dolma Tarifi Etli Dolma Tarifi Malzemeler. 400 Gr. kıyma Yarım su bardağı pirinç 2-3 Soğan Yarım demet maydanoz-dereotu 1 Avuç nane 2 Domates veya 1 Çorba kaşığı salça 2 Çorba kaşığı yağ Tuz - karabiber Yapılışı: Hangi dolma yapacaksak sebzesi hazırlanır.(Biberin içi çıkarılır,kabak kazılıp oyulur.Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır,içi kaşıkla alınır.Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır;kaynatılmaz.) *** Soğan,maydonaz,dereotu,nane domates küçük doğranır.Tuz,karabiber kıyma ve 1 kaşık konup yoğrulur. *** En son ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edilir.Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur. *** Tencereye dizlip 1 kaşık yağ ve iki bardak salçalı su konup .Orta ateşte pişirilir. http://img81.imageshack.us/img81/2091/212xp4.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:53 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2