![]() |
Yürek Sote Yürek Sote Gerekli Malzemeler: 4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış) 150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı 2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) 2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış) 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber Yapılışı: Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:39 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2