Ciger Sarma Ciger Sarma Gerekli Malzemeler: Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram Su 2 su bardagi 400 gram Karaciger - - 350 gram Akciger - - 150 gram Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram Pirinç 1/2 su bardagi 90 gram Sivi yag 1 yemek kasigi 10 gram Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram Yesil sogan 3 adet 60 gram Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram Yumurta 1 adet 50 gram Yapılışı: Gömlegi yika, 1 su bardagi ilik suda beklet Cigerleri yika, karacigeri soy, her ikisini de ince ince kiy veya kiyma makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekle, biraktigi suyu çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir Pirinci yika, süz Baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye degin kavur Pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardagi sicak su, 1 tatli kasigi tuz koy, karistir Üzerine kusüzümünü serp Önce orta sonra kisik ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika pisir Ocagi kapat Bu arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat, karistir, 10 dakika dinlendir Ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya böl Gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça seklinde katla Ters çevirip tepsiye diz Yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine sür Gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:16 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2