![]() |
Tavuk Ciğeri Ezmesi Tavuk Ciğeri Ezmesi Gerekli Malzemeler: 1/2 kg Tavuk Ciğeri 5 Su Bardağı Su 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Çorba Kaşığı Kereviz Rendesi 3 Sap Maydanoz 8 Tane Karabiber 1 Çay Kaşığı Tabasko Sos 240 gr (16 çorba kaşığı) Tereyağ 1 Kahve Kaşığı Hindistancevizi Rendesi 2 Tatlı Kaşığı Hardal Tozu 1 Kahve Kaşığı Karanfil (dövülmüş) 1 Orta Boy Soğan (ince doğranmış) 1 Diş Sarmısak (ince kıyılmış) 2 Çorba Kaşığı Konyak 60 gr (1/4 su bardağı) Biberli Yeşil Zeytin (dilimlenmiş) Yapılışı: Büyük bir tencerede suyu harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz, kereviz rendesi, maydanoz ve tane biberleri ekleyiniz Ateşi hafifçe kısıp 10 dakika pişiriniz Tavuk ciğerlerini ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika daha pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, ciğerleri süzerek ezme makinesinden geçiriniz yada elektrikli karıştırıcıda iyice eziniz Kalan 1 tatlı kaşığı tuz, tabasko sos, tereyağ, hindistancevizi rendesi, hardal tozu, karanfil, soğan, sarmısak ve konyağı katıp, iyice karıştırınız Ezmeyi 3 3/4 su bardağı su alan bir kaseye koyup, üstünü düzeltiniz Zeytin dilimleriyle süsleyerek, buzdolabında en az 6 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:00 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2