- -
Bumbar Fırında
(
http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18829-bumbar-firinda.html)
Bumbar Fırında Bumbar Fırında Gerekli Malzemeler:
1 Koyun Barsağı (600 gr, delik olmayan)
2 Akciğer (çok ince kıyılmış)
2 İri Soğan (rendelenmiş)
200 gr (1 su bardağı) Pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
1/4 Su Bardağı Su
1/4 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber Yapılışı: Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180 C) ısıtınız
Koyun barsağını musluğun ağzına takıp bol akar suyla, bir elinizle de
içini sıyırarak, iyice yıkayınız Et suyu dışında kalan malzemeyi birkaç kez ;harmanladıktan sonra,
barsağın bir ucunu iple bağlayıp, öteki ucundan bir huni yardımı ile
doldurunuz
Öteki ucu da bağladıktan sonra bumbarı fırın tepsisine koyup et suyunu da
dökerek fırına sürünüz
Yemek suyunu aşağı yukarı tamamen çektiğinde fırından çıkarıp, sıcak
sıcak servis ediniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:21 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2