tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Peynirli Uykuluk (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18832-peynirli-uykuluk.html)

ASYA 15.11.08 08:20

Peynirli Uykuluk
 
Peynirli Uykuluk
Gerekli Malzemeler:
500 gr Uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)
1 Soğan (doğranmış)
1.5 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)
1 Defne Yaprağı
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kahve Kaşığı Karabiber
1 1/4 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap
60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağ
30 gr (1/4 su bardağı) Un
180 gr (1 1/2 su bardağı) Kaşar Peyniri Rendesi




Yapılışı:

Uykulukları büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz
Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu kaynatınız
Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz

Delikli kepçeyle uykulukları kağıt peçete üstüne çıkarıp, sularını
süzdürünüz
(Pişme suyunu dökünüz) Uykulukları tezgaha koyup, 1,5 cm büyüklüğünde parçalara kesiniz
Uykuluk, soğan, maydanoz, defne yaprağı, tuz ve biberi orta boy bir
kaseye koyunuz
Ustüne şarabı döküp, 30 dakika bir kenarda bekletiniz

Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini marinaddan, kağıt peçete üstüne
çıkarıp, süzdürünüz
Marinadı ince tel süzgeçten orta boy bir kaseye süzüp, bir kenara
bırakınız
(Süzgeçte kalan posaları atınız)
Büyük bir tavaya 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ koyup, orta ateşte
eritiniz
Yağ kızınca uykuluk dilimlerini koyup, arasıra çevirerek her yanlarını,
10-15 dakika kızartınız

Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini yayvan,
ateşe dayanıklı bir cam kaba aktararak, sosu hazırlayana kadar sıcak
kalmalarını sağlayınız

Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız
Kasedeki süzülmüş marinadı orta boy bir tencereye boşaltıp, harlı ateşte
kaynatınız
Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız

Küçük bir tencerede, kalan 30 gr (2 çotba kaşığı) yağı orta ateşte
eritiniz
Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu azar azar
katarak, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz
Orta boy tenceredeki maninadı sürekli, ama yavaş yavaş karıştırarak
ekleyiniz
Sosu 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz
(Sosun tadına bakıp, gerekirse biraz daha tuz, biber ekleyiniz)
Tencereyi ateşten alıp, kaşar peyniri rendesinin yarısını katarak, peynir
eriyinceye kadar sürekli kanıştırınız
Sosu uykuluk
dilimlerini üstüne döküp, kalan kaşar peyniri rendesini üstüne serpiniz
Tabağı ızgaraya sürüp 5 dakika, peynir eriyip üstü kızarıncaya kadar
pişiriniz

Tabağı ateşten alıp, servis ediniz



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:19 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2