- -
Arnavut Yahnisi
(
http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/18846-arnavut-yahnisi.html)
Arnavut Yahnisi Arnavut Yahnisi Gerekli Malzemeler: 1 Kuzu Ciğeri
500 gr Kuzu Eti
100 gr Mantı Hamuru
1 Avuç Nohut
1 Adet Sivribiber
1-2 Arnavut Biberi
1 Pırasa
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Kekik
1 Kuzu Beyni
2 Çorba Kaşığı tereyağı
1 Adet Soğan Yapılışı: Tereyağını bir tencereye alın
Kızdırdıktan sonra yemeklik doğranmış soğan ve zar biçimindedoğranmış
olan kuzu etlerini tencereye alıp, kavurun
İçine yeterince suyu ilave edin Suyunu çektikten sonra akşamdan ıslanmış nohutu tencereye koyun
Pişerken küçük kesilmiş ciğer,sivribiber, arnavut biberi ve mantı
hamurunu sırayla ilave edin
Kısık ateşte birlikte pişirin Pırasayı yıkayıp, ayıklayın
Halka halka doğrayın
Tencereye ilave edin
Tuz, karabiber,kırmızı biber ve beynini birkaç parçaya bölünmüş olarak
tencereye alın
5 dakika daha pişirip,sıcak servis yapın |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:59 . | |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2