Ev Yapımı İskender Kebabı Ev Yapımı İskender Kebabı Gerekli Malzemeler: 250 gr dana eti
3-4 adet domates
2 adet iri sogan
2 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi
Sarimsakli yogurt
1 veya 2 pide ekmegi
2-3 yemek kasigi sivi yag,tuz Yapılışı: Eti doner eti inceliginde dograyin, tavaya sivi yagi ve dogramis olan
etleri ilave edip kisik ateste pisirin
Diger taraftan domatesleri,soganlari,iki dis sarmisagi kuçuk bir
tencereye rendeleyin bir tutam tuz ekleyerek kaynatin, susuz gelirse az
bir miktar su ilave edin
Etler suyunu cekince biraz tuz ilave edin ve kisik ateste kizarmasini
saglayin
Pideleri findik buyuklugunde kup kup dograyin servis tabagina paylastirin
Kizarmis olan etleri servis tabaginda pidelerin kenarina paylastirin,
hazirladiginiz domates sosunu,sarmisakli yogurdu ve istege gore
kizartiginiz tereyagini sirayla pidelerin uzerine yayin |