tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Ciğerli Tavuk Rulo (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/66844-cigerli-tavuk-rulo.html)

AnGeL 15.01.11 17:26

Ciğerli Tavuk Rulo
 
Ciğerli Tavuk Rulo

http://img838.imageshack.us/img838/5...itavukrulo.png
malzemeleri (6 kişilik)

¦1.3 kg tavuk göğüs eti (dövülmüş derisiz fileto)
¦200 gram dondurulmuş bezelye içi
¦100 gram tavuk ciğeri
¦100 gram ekmek içi
¦6 adet büyük pazı yaprağı
¦2 adet arpacık soğanı
¦Mercanköşk
¦Dolmalık fıstık
¦Rendelenmiş parmesan peyniri
¦Süt
¦Sarımsak
¦Adaçayı
¦Sızma zeytinyağı
¦Tuz
¦Karabiber


¦Tavuk ciğerini 20 dakika suda bekletip süzün. 2-3 dakika haşlayıp haşlama suyunu süzün ve ciğeri küp kesin.
¦Ekmek içini doğrayıp tavada 10 gram zeytinyağı, doğranmış arpacıksoğanı, 1 dal doğranmıl mercanköşk, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, bir tutam tuz ve karabiberle 3-4 dakika soteleyin.
¦Tavuk ciğerini ve ekmek içini bir kaba alın. İçine 2 çorba kaşığı parmesan peyniri ve 4 çorba kaşığı süt ekleyip karıştırarak iç dolguyu hazırlayın.
¦Tavuk filetolarının içine iç dolguyu eşit olarak paylaştırıp rulo sardıktan sonra etrafını haşlanmış pazı yapraklarıyla sarın.
¦Ruloları yağladığınız ısıya dayanıklı kaba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
¦Bezelye içini 2 kepçe su, 1 diş sarımsak, 1 dal adaçayı ve tuzla tatlandırıp küçük bir tencereye aktarın. Kapağını kapatıp 12 dakika pişirin. Ocağın altını kapatıp sarımsağı ve adaçayını içinden çıkartın. Karışımı blendıra aktarıp 50 gram zeytinyağı, tuz ve karabiberle çekin.
¦Tabaklara bezelyeli kremadan aktarın. Tavuk ruloları 2'ye kesip kremanın üzerine dizin.



Sıcak servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:37 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2