![]() |
Balık Nuget Balık Nuget http://img842.imageshack.us/img842/5959/balknuget.jpg Malzemeler: * 1 marul * 1 soğan * Karabiber * 200 gr kiraz domates * Tuz * 3-4 çorba kaşığı sirke * 4 çorba kaşığı zeytinyağı Balık ve Hamur İçin : * 400 gr somon balığı * 2 dal biberiye * 2 yumurta * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz * Karabiber * 100 ml soda * Kırmızı toz biber * 150 gr un * 2 çorba kaşığı limon suyu Ayrıca : * 300 gr sıvıyağ * 4 çorba kaşığı salata sosu Hazırlanması: * Marulu ayıklayıp yıkayın. Domatesi yıkayıp ikiye bölün. * Sos için soğanı soyup küp küp doğrayın. Sirkeyi tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Soğanı karışıma ekleyin. * Filetoları temizleyip 2-4 cm büyüklüğünde şeritler halinde kesin. * Biberiyeleri yıkayın, ayıklayıp kıyın. * Fırını 100 dereceye ayarlayıp ısıtın. * Hamur için yumurtaları, 125 gr un, sıvıyağ, biberiye ve soda ile karıştırın. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. * Balığı tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Kalan una bulayın. * Yağı tencerede kızdırın. Balık şeritlerini hamura bulayıp orta ateşte porsiyonlar halinde 3-4 dakika pişirin. Soğumamaları için 100 derecede ısıtılmış fırında bekletin. * Salatayı tabaklara paylaştırıp hazır salata sosunu ekleyin. * Balıkları tabağa ilave edip servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:50 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2