![]() |
Kalamar Yahni Kalamar Yahni http://img198.imageshack.us/img198/757/kalamaryahni.jpg Malzemeler: * 750 gr kalamar * 3-4 adet orta boy kabukları soyulmuş domates * 3 adet büyük boy kırmızı soğan * 4 diş sarımsak * 1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça * 1 yemek kaşığı taze kekik * 1 yemek kaşığı taze mercanköşk * 1 adet defne yaprağı (bunu ben ekledim ama siz koymayabilirsiniz) * 1 çay bardağı zeytinyağı * Tuz Hazırlanması: # Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın. # Genişçe bir tavaya zeytinyağını koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun. # Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin. # Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin. # Pilavla servis yapabilirsiniz |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:04 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2