tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Pirinçli Pisi Balığı Yahnisi (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/72473-pirincli-pisi-baligi-yahnisi.html)

AnGeL 23.07.11 22:35

Pirinçli Pisi Balığı Yahnisi
 
Pirinçli Pisi Balığı Yahnisi


Malzemeler


•1.5 kg. pisi balığı filetosu,
•tuz, acı biber sosu,
•1 adet limonun suyu,
•225 gr. soğan,
•150 gr. kereviz,
•150 gr. yeşil biber,
•100 ml. nebati yağ,
•sarımsak tozu,
•90 gr. un,
•450 ml. tavuk suyu,
•500 gr. amerikan pirinci,
•taze soğan halkaları (garnitür olarak)


Hazırlanışı
Pisi balığı filetosu küp şeklinde doğranır ve tuz, karabiber, kırmızı biber, acı biber sosu ve limon suyuyla marine edilir. Kıyılmış soğanlar, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış biber yağda ıslatılır. Sarımsak tozu ilave edilir ve karışımın üzerine un serpilir. Tavuk suyu ilave edilir ve kaynatılır. Doğranmış pisi balığı suyu içinde pişirilir ve yahniye ilave edilir. Tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilir. Pirinç tuzlu suda pişirilir ve pisi balığı yahnisiyle birlikte servis yapılır. Garnitür olarak taze soğan halkaları koyulur. Bilgi: Pisi balığı bir amerikan tatlı su balığıdır. Sıkı beyaz etinin, özellikle marine yemekler için uygun özel bir tadı vardır. Pisi balığı yoksa yumuşak, sıkı etli beyaz balık da kullanabilirsiniz.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2