![]() |
Jambonlu Mantar Kebabı - Jambonlu Mantar Kebabı Tarifi Jambonlu Mantar Kebabı - Jambonlu Mantar Kebabı Tarifi http://img543.imageshack.us/img543/8...antarkebab.jpg Malzemeler: 6 dal maydanoz 1 adet havuç 1 adet soğan 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı yağ tuz 1 kahve fincanı sirkeli su 3 adet defne yaprağı 6 adet biftek 6 adet jambon 250 gr. mantar karabiber kekik Hazırlanışı: Jambon ve mantar ile çok lezzetli bir kebap yapabilirsiniz. Jambonlu mantarlı sıra kebabı da denilen bu yemek için önce bir demet maydanozu irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin. Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın. Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin. Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın. |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:31 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2