tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Zeytinyağlı-Etli Yemekler (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/)
-   -   Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi (http://www.tualimforum.com/zeytinyagli-etli-yemekler/96567-pastirmali-tarak-kebabi-pastirmali-tarak-kebabi-tarifi.html)

Berfin 04.05.12 19:00

Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi
 
Pastırmalı Tarak Kebabı - Pastırmalı Tarak Kebabı Tarifi


500 gr. tarak ikiye bölünmüs
150 ml. tavuk suyu
tuz
3 yemek kaşığı maydanoz
1 dis sarımsak iyice dogranmis
10 dilim pastırma çemensiz
40 gr. tereyağ eritilmis
4 adet limon parçası süslemek için
karabiber

Hazırlanışı:

Ayıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.

Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.

Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.

Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.

Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.

Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

ALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.

SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:04 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2