Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.11.10, 12:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Galatasaray 1 - Beşiktaş 2

Galatasaray 1 - Beşiktaş 2




Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasında Ali Sami Yen Stadı’nda Beşiktaş ile karşılaştı. Karşılaşma Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı. Galatasaray'ın golü 90+1'de Harry Kewell'dan gelirken, Beşiktaş'ın gollerini 9. dakikada penaltıdan Guti ve 79. dakikada Nobre kaydetti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 14. hafta sonunda 17 puanla 10. sırada bulunuyor. Beş galibiyet, iki beraberlik ve yedi mağlubiyet alan Galatasaray, 15 gol atarken, kendi kalesinde ise 19 gol gördü.


Galatasaray, vedaya hazırlandığı Ali Sami Yen Stadı'nda son derbiyi Beşiktaş ile oynadı. Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

Galatasaraylı taraftarlar takımımız sahaya çıkarken eski açık tribünde iki dev pankart açtılar. Pankartların birinde, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nda elde ettiği bazı Avrupa kupası galibiyetlerin sonuçları yer alırken, diğerinde ise ''46 yılda tarih yazdık burada, şimdi sıra Türk Telekom Arena'da'' yazısı vardı.

Oyuna 71. dakika Elano’nun yerine giren Milan Baros 42 gün sonra sahalara döndü.
İspanya’nın Valencia takımına transfer olan Mehmet Topal da bu maçı izlemek için Ali Sami Yen Stadı tribünlerinde yerini aldı.

Dünya Offshore Şampiyonası'nda sezonu YKM Sport'un ardından ikinci olarak tamamlayan 1905 GSYİAD Teknesi ve pilotlar, maç öncesinde statta tur attılar. Pilotlar Berna-Josef Muhlbauer ikilisi ikincilik kupasını daha sonra kulüp başkanı Adnan Polat'a düzenlenen törenle teslim etti.

Stadyum: Ali Sami Yen
Tarih / Saat: 28.11.2010 / 19.00
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun 4. hakem: Tolga Özkalfa.

Galatasaray
Ufuk, Ali (Dk.46 Mehmet Batdal) Servet (Dk.65 Barış), Neill, Hakan, Cana, Ayhan, Sabri, Elano (Dk.71 Baros), Pino, Kewell

Yedekler: Aykut, Gökhan, Insua, Barış, Mehmet, Baros, Emre

Beşiktaş
Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Ernst, Aurelio, Guti, Tabata (Dk.74 Necip), Holosko (Dk.86 Ali Kuçik), Nobre

Gol: Dk. 9 Guti - penaltı, Dk.79 Nobre (Beşiktaş)

Sarı kart: Hilbert, Nobre, Holosko (Beşiktaş), Sabri, Cana (Galatasaray)

Maç Öncesi
* Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de ilk 13 hafta sonunda topladığı 17 puanla 10’uncu sırada bulunuyor.

* Ligde oynadığı 13 karşılaşmada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan, Beşiktaş 21 puanla 6. sırada.

* Galatasaray, son 10 lig maçından 6'sında ezeli rakibini yenerken, Beşiktaş bu süre içinde 3 kez kazandı. Ezeli rakiplerin son 10 lig maçından sadece sonuncusu berabere sonuçlandı.

* Galatasaray ile Beşiktaş, bu maçla birlikte Ali Sami Yen Stadı'nda 52. kez karşı karşıya geliyor. Bu maçlarda Galatasaray 18, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi, 23 karşılaşma da eşitlikle sonuçlandı.

* Yeni yılda yeni stadı Türk Telekom Arena'ya taşınacak olan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbisini oynayacak.

* Geçtiğimiz sezon La Liga takımlarınndan Valencia'ya transfer olan eski futbolcumuz Mehmet Topal da bu maç için Ali Sami Yen Stadı'ndaki yerini aldı.

* Galatasaray ile Beşiktaş arasında derbinin oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan son 11 lig maçından 10'unu Galatasaray, birini ise Beşiktaş kazandı.

* Galatasaray ile Beşiktaş, bu maçla birlikte 325. kez karşı karşıya gelecek. Bgüne dek yapılan 324 maçın 113'ünü Galatasaray, 103'ünü Beşiktaş kazanırken, 108 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

* Maç öncesi Ali Sami Yen' de tribünlerin tamamına yakını doldu.
* Galatasaray parçalı formasıyla sahada. Beşiktaş ise düz siyah formasıyla mücadele edecek.

* İki teknik adam da İspanya'da hm Barcelona hem Real Madrid formasını taşıdılar.

* Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi ve Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, İspanya'da forma giydiği dönemde üç kez karşı karşıya gelmiş, bu maçların ikisinden Hagi'nin takımı galibiyetle ayrılmıştı.

* Maçın hakemi Cüneyt Çakır 4. kez bir Galatasaray - Beşiktaş maçında düdük çalacak.

Maç Anlatımı
1. Yarı
Maç Beşiktaş'ın ilk vuruşu ile başladı.

1' Galatasaray taraftarının takımına çok büyük desteği var.

2' Karşılaşmanın ilk iki dakikası içinde iki takım lehine de birer faul çalındı. İlk dakikalarda iki takım da orta sahada birbirine üstünlük kurmaya çalışıyor.

4' İlk atak Galatasaray'dan geldi. Kewell ceza sahası dışından, sol çaprazdan sert vurdu. Uzak farkla top dışarı gitti.

6' Kewell sol kanattan ortaladı. Elano'ya gelmeden Ersan kafayla uzaklaştırdı.

7' Galatasaray, Beşiktaş yarı alanına çok adamla gitmeye başladı. Sabri'nin ceza sahası dışından vuruşu, Beşiktaş savunmasına çarptı.

8' Holosko soldan ceza sahasına girdi. Ali Turan ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Penaltıyı kullanan Guti topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 1-0 önde.

11' Gol sonrası iki takım da orta sahada karşılıklı top kayıpları yapıyor.

12' İsmail, sağ kanatta Ali Turan'ı düşürüyor. Kullanılan serbest vuruşta, İbrahin Toroman ceza sahasında topu kafayla uzaklaştırıyor.

13' Galatasaray, ceza sahasına çok adamla girdi. Elano, kaleye yaklaşırken Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

15' Ali Turan'ın uzun taçını Kewell kafayla arkaya aşırdı. Topla buluşan Pino kaleye yüzünü döndüğü an yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır devam dedi.

18' Beşiktaş bu dakikalarda geriye çekildi. Galatasaray çok adamla hücum ediyor.

20' Galatasaray'da Pino bu dakikalarda taç çizgilerine yakın yerlerde topla buluşuyor. Beşiktaş ise Holosko ile hızlı ataklara çıkıyor.

22' Galatasaray 15 saniye içinde iki çok önemli poziyondan yararlanmadı. Pino derin pasta kaleci ile cepheden karşı karşıya kaldı. Kaleciyi geçerken pozisyonunu kaybeden Pino topu ağlara gönderemedi. Devam eden pozsiyonda Kewell çalımlarla içeri girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda son vuruşu yapamadı.

24' Galatasaray mutlak bir pozisyondan daha yararlanamadı. Sabri, sağ çizgide Ersan'dan kaptığı topu Pino ile buluşturdu. Pino Beşiktaş savunmasından sıyrılıp altı pas çaprazından kaleye vurdu. Kaleci Cenk'ten dönen topu Sabri kafayla kaleye yöneltti. Bu top da auta çıktı.

25' Beşiktaş'ta Hilbert, Kewell'ı arkadan çekti ve sarı kart gördü.

26' Hilbert orta sahada Pino'yu düşürüyor bu kez. Hakem Cüneyt Çakır faul dedi. Galatasaraylı oyuncuların ikinci sarı kart beklentisi var.

29' Galatasaray'ın baskısı bu dakikalarda azaldı.

30' Kewell bu dakikalarda sağ çizgide. İsmail'den sıyrıldı, ceza sahasına girerken Beşiktaş savunması topu kornere çıkardı. Kullanılan korneri Ersan kafayla uzaklaştırdı.

35' Bu dakikalarda oyun tekrar orta saha mücadelesi şekline dönüştü.

36' Hakan Balta derin pasta Ayhan'ı kaçırdı. Ayhan'dan önce topu kaleci Cenk alıyor.

37' Beşiktaş'ta Tabata'nın korneri Ufuk yumrukla çıkardı. Hakem bu pozisyonda Galatasaray lehine faul çalıyor.

40' Sabri, Tabata ile girdiği ikili mücadelenin ardından yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart görüyor.

43' Ersan'ın kaleci Cenk'e havadan verdiği kafa pası kısa düştü, araya Pino girmek istedi. Yana açılan topta Sabri ceza sahasına kesti topu, Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

44' Cana, Guti'ye yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart görüyor.

İlk yarı sona erdi.

2. Yarı
İkinci yarıya Galatasaray başlıyor. Galatasaray'da Mehmet Batdal, Ali Turan'ın yerine oyuna dahil oldu.

46' Galatasaray, Beşiktaş yarı alanının ortasında kaleye cepheden bakan yerden Elano ile serbest vuruş kullandı. Elano kaleye vurdu. Top kale direğinin yanından dışarı gitti.

49' Neill ve Nobre'nin hava topu mücadelesinin ardından Nobre sarı kart görüyor.

50' Kewell ceza sahası içinde son çizgiden yerden sert kesti, Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

51' Holosko, Galatasaray ceza sahasına yaklaşırken, kendini yere bırakıyor. Hakem Holosko'ya sarı kart gösterdi.

52' Galatasaray bu dakikalarda oyuna daha hakim. Kewell ile soldan gelen Galatasaray korner kazanıyor. Kornerde gelen topa Hakan kafa vurdu. Ersan'ın kafasına çarpan top ters yönden kornere çıktı. Bu kez kullanılan korneri savunma uzaklaştırdı.

53' Galatasaray yeni açık tarafındaki kaleye saldırıyor. Hakan topla son çizgiye indi. Elano'ya çıkardığı topta, Elano istediği vuruşu yapamadı. Top dışarı gidiyor.

54' Galatasaray son beş dakika içinde Beşiktaş kalesini abluka altına aldı.

55' Beşiktaş az adamla çıktı. İsmail çok uzaklardan vurdu, top dışarı çıktı.

60' Beşiktaş sağ kanattan Hilbert ile geldi. Hilbert sağdan kesti, Nobre'nin vuruşunda top ağlara gitse de, Hakem Cüneyt Çakır golün öncesinde faul olduğunu işaret ediyor. Galatasaray, serbest atış ile topu oyuna soktu.

63' Guti'nin kornerinde Nobre'nin kafası az farkla dışarı gitti

65' Galatasaray'da Barış oyunda, Servet oyundan alınıyor.

67' Holosko'nun ceza sahası çizgisi üzerinden plasesi direkten dönüyor.

69' Galatasaray bir dakika içinde iki önemli fırsattan yararlanamadı. Önce Kewell ile geldi Galatasaray. Kewell, Pino'ya verdi. Pino ceza sahasında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda vurdu. Kaleci Cenk'te döndü top.

70' Galatasaray kalabalık geldi. Ceza sahasına yerden sert orta, hiç bir Galatasaraylı oyuncu dokunamadı, Galatasaray bir mutlak golden daha oldu.

71' Galatasaray'da Baros oyunda, Elano kenara alınıyor.

74' Beşiktaş'ta Necip oyunda, Tabata kenara alınıyor.

75' Oyun Beşiktaş yarı sahasında oynanmaya başlandı. Ama Galatasaray bu dakikalarda pozisyon üretmekte zorlanıyor.

77' Pino sağ kanattan ortaladı. Top Baros'un kafası ile buluşmadan hemen önce araya Hilbert girdi.

79' Beşiktaş az adamla geldi. Guti ceza sahasına sol içten yaklaşırken ortaladı. Nobre kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi. Beşiktaş 2-0 önde.

85' Galatasaray Kewell ile sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kewell'ın ortasını savunma uzaklaştırdı.

86' Beşiktaş'ta Holosko'nun yerine Ali Kuçik oyunda.

90' Hakem maça en az üç dakika ekliyor.

90+1' Galatasaray'ın golü geliyor. Mehmet Batdal, sol çizgiden ortaladı. Kewell'ın kafasında top ağlara gidiyor. 2-1.

Hakem Cüneyt Çakır'ın son düdüğü geliyor. Galatasaray 1 - Beşiktaş 2

Derbi geyikleri dilden dile

G.Saray'ın Beşiktaş'a 2-1 yenilmesinden sonra internette geyikler dolaşmaya başladı.

Galatasaray'ın, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi maçta Beşiktaş'a 2-1 yenilmesinden sonra internette geyikler dolaşmaya başladı.

İşte o geyikler:

- GS taraftarı maçı şifresiz izlemenin heyecanı içinde Bank Asya TRT de şifresiz
- Koltuklar zaten sökülecekti, 2 degilde 4-5 olsaydi belki koltukta kalmazdi..
- Şimdiden Galatasaray'a Bank Asya Ligi'nde başarılar diliyorum.
- Asıl derbi 15. hafta oynanacak. Galatasaray - Kasımpaşa. Ligden kim düşecek dersiniz?
-
Kamera
maçtan önce Ümit Kayıhan'ı gösterip gösterip duruyordu, baştan bir anlam veremedim ama maçtan sonra puan durumuna bakınca anladım ki Ümit hoca dersine şimdiden çalışmaya başlayıp önümüzdeki sene oynayacağı rakipleri tanımaya başlamış. Ayrıca Galatasaray’ın kadrosunda geçen seneden tecrübeli Buca'dan gelen Mehmet Batdal'ın olduğunu da hatırlatırım..
- Hadi siz müzenize gidin de geçen yüzyıl aldığınız kupanıza bakın, siz öyle eğleniyorsunuz zaten
- GS'lılar yine ağlama müzesine gitti UEFA kupasına bakıp ağlamaya
- tühhhhhhhhhhhhhh berabere kalamadılar
- Cimbomlular formaları hazırlayın.. Geçen sene yeşil beyazdılar bu sene bordo mavi gezerler artık...
- Düşme hattına bir iki, az kaldı ha gayrett
- Gol krallığı yarışında Alex'in en büyük rakibi Galatasaray... Alex 10 gol, Galatasaray 15 gol.
- Bir gün herkes Beşiktaşlı olmasın, bırakın o ayrıcalık biz de kalsın...
- Bu takımın başına Mourinho bile gelse hiçbir şey olmaz.
- Hagi gitsin Yılmaz Vural gelsin, hiç değilse hem adamın hayalleri gerçek olur hem de belki Galatasaray puan alır..


Galatasaray'da büyük değişim

Hagi: Her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Bütün oyuncuların analizini yapacağım.

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, 2-1’lik yenilgiyle ilgili olarak, sporda böyle durumların yaşanabildiğini söylerken, önemli değişiklikler yapmaları gerektiğini söyledi.
Rumen hoca, “Böyle durumlarda az
konuşmak
en iyisidir” derken, “Büyük bir kulüp olarak sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. Bunu çok iyi analiz etmemiz ve her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Aynı şeyleri oyunculara da söyledim” ifadelerini kullandı.

TÜM ANALİZLERİ YAPACAĞIM

Beşiktaş karşısında pozisyonları olmasına karşın değerlendiremediklerini vurgulayan Hagi, Beşiktaş’ın ise 2-3 pozisyon bulmasına karşın galibiyeti elde ettiğini aktardı. Mehmet Batdal’ın oyuna girişi sonrası Beşiktaş’ın daha fazla boş alan bulduğuyla ilgili Schuster’in yorumunun hatırlatılması üzerine, Rumen çalıştırıcı, “Bütün oyuncuların analizini yapacağım ve ondan sonra bir değerlendirme yapacağım. O zaman bir şey söyleyebilirim” dedi.

REKABETÇİ KADRO

Hagi, olası revizyonla ilgili yöneltilen sorular üzerine, şunları söyledi: “Şu an sıcağı sıcağına bir şey söyleyemem. Hepimiz hata yaptık. Nasıl kazanırken herkesin payı varsa, kaybederken de herkesin payı vardır. Belki bazı seçimleri doğru yapamadım diye düşünüyorum. Galatasaray için önemli olan geleceğidir. Takımın geleceğini düşünerek rekabetçi bir kadro kurmak zorundayız. Bu işin içinde biz varız ve bu işi değiştireceğiz.”



Bu davranış derbiye damgasını vurdu

Neill, Nobre ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ama centilmenliği ön plandaydı.

G.Saray-Beşiktaş derbisinin en centilmeni Neill’di. Avustralyalı, Nobre ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı.

Hakem Cüneyt Çakır, 48. dakikada G.Saray lehine faulü verip, ardından Nobre’ye sarı kart gösterdi. Neill, bu pozisyon sonrası eşine az rastlanır bir harekette bulundu.

Çakır’ın yanına giden Neill, “Hocam, Nobre faul yapmadı. Ben pozisyon icabı düştüm. Sarı kartı boşuna gösterdiniz” dedi. Ancak, Neill, Nobre’yi kart görmekten kurtaramadı.












--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla