Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.03.08, 22:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Kuzu Kaburga Dolması



Kuzu Kaburga Dolması


MALZEMELER


2 su bardagi elma suyunda haslanmis Amerikan Pirinci

3 kg. kuzu kaburgasi (pirzolasi) bütün olarak

Tuz ve toz karabiber

Dolma Içi:

1 su bardagi dogranmis kereviz basi

1 çay bardagi dogranmis sogan

4 yemek kasigi tereyag veya margarin

2 su bardagi dilimlenniis elma

1 çay bardagi ceviz

1 çay bardagi çekirdeksiz kuru üzüm

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi baharat

YAPILIŞ TARİFİ

Kuzu kaburgasini kemikler yukariya gelecek sekilde dairesel
olarak düz bir tepsiye yerlestirin. Üzerine tuz ve biber serpin.
Yanmamasi için kemik uçlarini folyo ile sarin. Su ilave etmeyin
ve üzerini kapatmayin. 200 derece firinda 30 dakika süre ile
kizartin. Diger tarafta genis bir tava içinde tereyagini eritin.
Kereviz ve sogani orta ateste pisirin. Ocaktan indirin. Pirinç,
elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karistirin. Kizarmis
kaburganin içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatin
ve 15 dakika daha pisirin. Folyolari çikarin ve sicak olarak servis
yapin.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla