Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08.03.08, 22:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Güllü
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Kerevizli Levrek

Kerevizli Levrek


MALZEMESİ
2 adet orta boy levrek balığı
2 adet kereviz
1 su bardağı mantar
6 adet pazı yaprağı
2 yemek kaşığı süt
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

SOSUN MALZEMESİ

1 adet limonun suyu
1 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF
Kerevizleri soyup, yuvarlak olarak dilimleyin. Mantar ve kerevizi kararmaması için sütlü suda bekletin.
Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip, yıkayın. Biberi halka şeklinde doğrayın. Balığı yıkayıp süzün.
Tencerede tereyağını eritin. Un, 3 bardak su, limon suyu, karabiber, tuz ve sebzeleri koyup, 15 dakika kaynatın. Balığı ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin. Tencereden balığı çıkarın, şerit şeklinde doğrayıp tekrar tencereye koyun. Krema ilave edip ocağı kapatın.
Servis tabağına önce kereviz, balık ve pazı yapraklarını koyun. Kalan sosu etrafına gezdirin.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla