Konu
:
Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı
Tekil Mesaj gösterimi
13.12.10, 21:00
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı
Arnavut Ciğerli Pirinç Pilavı
Malzemeler:
Pilav İçin:
1 su bardağı kepekli pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Ciğer için:
300-400 gr ciğer
Un
Kızatmak için sıvı yağ
Tarifi
Pirinç tuzlu suda bekletilir. Bu arada çiğerlerin zarı soyulup küçük küçük doğranıp bolca unlanır.
Unlanan ciğerler kızgın yağa alınıp nar gibi kızartılıp bir kaba alınır. Diğer tarafta tencereye yağlar konulup içerisine süzülen pirinçler atılıp hafifçe kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine 2 su bardağı su ve tuz ilave edilerek pilav pişirilir. Demlenme esnasında ciğer karıştırılıp servis yapılır.
alıntı
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul