Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.12.10, 21:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Etli Havuçlu Pilav

Etli Havuçlu Pilav





MALZEMELER:

* 2 su bardağı baldo pirinç
* 3 su bardağı su
* 2 tane havuç (tavla zarı büyüklüğünde küp doğrayın)
* 250 gr küçük kuşbaşı doğranmış et
* 1 tane soğan (çok ince doğrayın)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* tuz, karabiber, zeytinyağı, kimyon
* Eti haşlamak için ayrıca 4 su bardağı su

YAPILIŞI:


1. Eti iyice yıkayın, küçük bir tencereye alın ve 4 su bardağı suyla haşlayın. (köpüklerini almayı unutmayın)
2. Haşlanan eti bir tabağa alın ve haşlama suyunu alarak toplamda 3 su bardağı suyu tamamlayın.
3. Pirinçleri 1 yemek kaşığı tuz ve üzerini geçecek sıcak suyla yarım saat bekletin, yıkayın, sularını süzmesi için süzgece alın.
4. Tencereye zeytinyağını alın ve incecik doğradığınız soğanları pembeleştirin.
5. Havuçları ve etleri de ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte kavurun. Salça katıp biraz daha kavurun.
6. Pirincini, suyunu, tuzunu ve bahatarlarını katarak önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
7. En az yarım saat dinlendirip servis edin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla