Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.12.10, 21:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Karnabahar Turşusu

Karnabahar Turşusu





Malzemeler
1 adet karnabahar
1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
1/2 çay bardağı sirke
1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
1 baş sarımsak
4 adet havuç
2-3 yaprak mor lahana
1 litre kaynayıp soğutulmuş su (tuz ile birlikte kaynayacak )
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.

Yapılışı

Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur.
Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur,
içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar ,
sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun
kapağı sıkı bir şekilde kapatılır.
Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur .

Konu Eylül tarafından (08.01.16 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla