Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.12.10, 09:21   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fizy kapatıldı! En popüler müzik dinleme servislerinden fizy'ye erişim kapatıldı.

Fizy kapatıldı!

En popüler müzik dinleme servislerinden fizy'ye erişim kapatıldı.



Kullanıcıların şarkıları indirmeden sadece ismini yazarak bulup dinlediği bir nevi istek parça güdümlü internet şarkı kütüphanesi görevi gören fizy artık Türkiye'de yasak. Eylül ayında Youtube'un en büyük rakiplerinden video paylaşım sitesi Vimeo'ya erişim engellemesinden sonra fizy de yasaklı siteler listesine girmiş bulunuyor.


MÜYAP başvurusu sonucu alınan kararla kapatıldı. MÜYAP telif haklarını gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu. Alınan bilgiye göre fizy.com‘a erişim TC Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığının 17.12.2010 tarih ve 2010/93 sayılı kararı gereği Basın Muhalefet Kanununa aykırı yayınlar yaptığı gerekçesiyle engellendi ve görünüşe bakılırsa, karar uygulanmış durumda.


İstanbul – Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığının PC Extra’ya yaptığı özel açıklamaya göre, Müyap‘ın başvurusuyla incelemeye alınan fizy.com adlı internet sitesinde telif hakları Muyap tarafından korunmakta olan eserlerin telif bedelleri ödenmeksizin yayınlanmasına devam edilmesine istinaden yapılan başvuru sonucunda, Beyoğlu Basın Savcılığı Muyap’ı haklı buldu ve önleyici tedbir olarak siteye erişimin engellenmesi kararını ilgili makamlara iletti.


Müyap’ın hangi sanatçıların hangi eserleri için başvuruda bulunduğu bilgisi ise henüz yok. fizy.com'un tüm dünyada günde ortalama 600 bin'in üzerinde ziyaretçisi bulunuyor. fizy'nin en önemli özelliği bir Türk markası olması ve başkalarının aksine yurtdışında değil Türkiye'de servis vermeye devam etmesi. Detayları tam bilinmemekle Google fizy'yi satın almak istemiş ama firma tarafından reddedilmişti.



Habertürk
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla