Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.01.11, 00:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:Tanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Fasulyeli Pirinç

Fasulyeli Pirinç



Malzemeler

* 1,5 su bardağı Pirinç
* 2 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet kıyılmış orta boy Soğan
* 1 diş ezilmiş Sarımsak
* 2 adet doğranmış Domates
* 1/2 su bardağı Kuru Fasulye
* 2 su baradğı doğranmış Sebze (havuç,taze fasulye,kabak,bezelye, defne yaprağı
*
* Mutfak: Türk


Hazırlanışı
Pirinci, tereyağı veya sıvı yağda dakika çevirin. Yağlanmış bir fı kabına aktarın. Soğan ve sarmış da pirinci kavurduğunuz tavada dakika sote yapm. Üzerine domatesi ve haşlanmış fasulyeleri dökün. 1-2 dakika çevirin. Pirincin üzer boşaltın. Doğranmış sebzeleri, sı ze suyunu üzerine serpiştirin. Tuzunu biberini ayarlayın. Fırın kabını kapağını kapatın veya üzerini alminyum folyoyla kaplayın. Öncec ısıtılmış 180 dereceli fırında pir yumuşayana dek 45 dakika pişirin. Dilerseniz, iyice kızarıp, çıtır çıtır olması için üzerine rendelenmiş peynir ve kuru ekmek kırıntısı karışımı serpin. Bu şekilde altın sarı renk almasını sağlayabilirsiniz.

Not: 12 aylıktan büyük çocuklar yebilirler. Üzerine ekmek kırını ve rendelenmiş peynir serpmed önce bebeğin porsiyonunu ayırın.

Afiyet Olsun.
Tanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla