Konu
:
Fasulyeli Pirinç
Tekil Mesaj gösterimi
03.01.11, 00:22
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Fasulyeli Pirinç
Fasulyeli Pirinç
Malzemeler
* 1,5 su bardağı Pirinç
* 2 çorba kaşığı Tereyağı
* 1 adet kıyılmış orta boy Soğan
* 1 diş ezilmiş Sarımsak
* 2 adet doğranmış Domates
* 1/2 su bardağı Kuru Fasulye
* 2 su baradğı doğranmış Sebze (havuç,taze fasulye,kabak,bezelye, defne yaprağı
*
* Mutfak: Türk
Hazırlanışı
Pirinci, tereyağı veya sıvı yağda dakika çevirin. Yağlanmış bir fı kabına aktarın. Soğan ve sarmış da pirinci kavurduğunuz tavada dakika sote yapm. Üzerine domatesi ve haşlanmış fasulyeleri dökün. 1-2 dakika çevirin. Pirincin üzer boşaltın. Doğranmış sebzeleri, sı ze suyunu üzerine serpiştirin. Tuzunu biberini ayarlayın. Fırın kabını kapağını kapatın veya üzerini alminyum folyoyla kaplayın. Öncec ısıtılmış 180 dereceli fırında pir yumuşayana dek 45 dakika pişirin. Dilerseniz, iyice kızarıp, çıtır çıtır olması için üzerine rendelenmiş peynir ve kuru ekmek kırıntısı karışımı serpin. Bu şekilde altın sarı renk almasını sağlayabilirsiniz.
Not: 12 aylıktan büyük çocuklar yebilirler. Üzerine ekmek kırını ve rendelenmiş peynir serpmed önce bebeğin porsiyonunu ayırın.
Afiyet Olsun.
Tanem
Açık Profil bilgileri
Tanem - Özel Mesaj gönder
Tanem´nin Web Sitesini ziyaret edin
Tanem - Daha fazla Mesajını bul