Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.01.11, 04:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Jaguar
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Sami Yen Ve Mutlu Son!

Elveda Sami Yen ve mutlu son!

Galatasaray, Beypazarı Şekerspor’u Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan son maçta 3-1’ik skorla mağlup etti.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. maçında Beypazarı Şekerspor’u Ali Sami Yen Stadı’nda oynanan son maçta 3-1’ik skorla mağlup etti. Bu mücadele sonrasında her yerinde farklı zaferler yatan Ali Sami Yen Stadı kapılarının tamamen kapattı.

Sarı-kırmızılı takıma 3 puanı getiren golleri 73. dakikada Servet Çetin, 82. dakikada Arda Turan ve 92. dakikada Kazım Kazım kaydetti. Konuk takımın tek golünü ise 23. dakikada Caner attı.

AÇILIŞI EFSANELER YAPTI

“Ali Sami Yen Stadı'na veda” dolayısıyla düzenlenen organizasyon, şöhretler maçıyla başladı. Başkan Adnan Polat ve eski başkanlardan Alp Yalman'ın kaptanlık yaptığı şöhretler maçında, sarı-kırmızılı formayı geçmişte giymiş ve alınan başarılarda büyük katkı sağlamış futbolcular yer aldı. Hakemliğini eski ünlü hakemlerden Yusuf Namoğlu'nun yaptığı maçta, Adnan Polat, memleketi Erzurum'un plaka numarası olan 25 numaralı formayla mücadele etti. Maçta Teknik Direktör Gheorghe Hagi de forma giyerken, taraftarlar geçmişin ünlü futbolcularından Prekazi'yi tribünlere çağırıp alkışladılar. Başkanlar Polat ve Yalman 5'er dakika forma giydiği maçta, Hakan Şükür, Arif Erdem'in pasıyla güzel bir gol atarken, geçmiş günlerini hatırlattı. Parçalı formalı takım Savaş Koç 2, Tanju Çolak 2, İlyas Kahraman 2 ve Murat İnan'ın (kendi kalesine) golleriyle mercan formalı takımı 7-3 mağlup etti. Mercan formalı takımın gollerini Hakan Şükür, Turgay Aksu ve Cevat Prekazi kaydetti. Maçta Tanju Çolak bir penaltı atışından yararlanamadı. Şöhretler maçı öncesinde kapalı tribünde yer alan bir grup taraftar, “Adnan Polat takımı buraya getir” diyerek sevgi gösterilerinde bulundular. Maçta eski dostlar da buluşurken özellikle Arif, Tugay ve Hamza saha içinde hasret giderdiler. Taraftarlar Hakan Şükür'e de ilgi gösterirken, eski futbolcu formasını tribünlere attı.



Sami Yen'e veda gecesi!

Ali Sami Yen Stadı’na veda eden olan Galatasaray’ın efsane futbolcuları bir araya geldi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Beypazarı Şekerspor ile dün akşam yaptığı karşılaşma ile Ali Sami Yen Stadı’na veda eden Galatasaray’ın efsane futbolcuları, düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Mecidiyeköy’deki Galatasaray Store Outlet Mağazası’nda gerçekleştirilen basın toplantısına, sarı-kırmızılı takımın eski futbolcuları Tarık Hosic, Cüneyt Tanman, Tanju Çolak, Cevad Prekazi, İlyas Tüfekçi, Erhan Önal, Savaş Koç ve Mirsad Kovaceviç katıldı.

Sarı-kırmızılı takımın eski kaptanlarından Cüneyt Tanman, Ali Sami Yen Stadı’nda çok güzel günler yaşadıklarını kaydederek şunları söyledi:
"Unutamayacağımız maçlar var. 14 yıl aradan sonra şampiyon olduğumuz Eskişehirspor maçı, Neuchatel Xamax maçı var. Ali Sami Yen Stadı’nda muhteşem günlerimiz oldu. O günlerde 30-40 bin seyircinin izlediği maçlardı. Bizim oynadığımız dönem, Galatasaray’ın Avrupa’daki başarıların başlangıcıydı. Bizden sonraki dönemde bu statta Türkiye’yi gururlandıracak sonuçlar alındı."

Ali Sami Yen Stadı’nın kapanmasının üzücü olduğunu kaydeden Tanman, Ali Sami Yen Stadı ruhunun Galatasaray’ın yeni stadı Türk Telekom Arena’ya taşınması halinde daha büyük başarılara imza atılacağına inandığını ifade etti.

TANJU ÇOLAK

Galatasaray’ın golcü oyuncularından Tanju Çolak, Ali Sami Yen Stadı’nda yaşananları unutmanın mümkün olmadığını kaydederek, "Zor şartlarda bir araya gelmiş, belki de Türk futbolu için gelmiş geçmiş en özel kadro büyük başarılara imza attı. Çok güzel günler yaşadık" dedi.

Karşıyaka’ya attığı golü unutamadığını kaydeden Tanju Çolak, "Savaş Koç’tan bana güzel bir orta yapmasını istedim. O günlerde araç telefonları yeni çıkmıştı. Savaş da benden ’İyi bir orta yaparım ama araç telefonu alırsan’ demişti. Ben de jeneriğe girecek bir gol attırması şartıyla kabul ettim. O maçta yarım rövaşatayla hayatımın en güzel gollerinden birini attırdı. Maç bitiminde araç telefonu aldık."

Çolak’ın "Arabası yoktu ama araç telefonu vardı" şeklindeki esprisi, katılımcıları güldürdü.

PREKAZİ

Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Köln’de oynanan maçta Monaco’ya attığı golün hatırlatılması üzerine, "Unutulmaz ama o gol Ali Sami Yen’de değildi" diyen Cevad Prekazi, "Çok üzüntülüyüm. Bu stadı çok sevdim. Hiç bir zaman unutamam. İngiltere’de de Wembley Stadı yıkılmıştı ama yeniden yapıldı. Keşke Ali Sami Yen Stadı kalsaydı" şeklinde sözlerle Ali Sami Yen Stadı’na ilişkin duygularını dile getirdi.

Prekazi, başarılarında taraftarların desteğinin büyük olduğunu kaydederek, "Bizim için 12. adamdan fazlasıydılar. Her maçta, en zor durumlarda bize moral veriyorlardı. 14 sene sonra şampiyon olduk. Artık yeni statta yine tarih yazacaklar. Biz de taraftar olarak her zaman onlarla birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

HOSİC

Galatasaray’ın golcü oyuncularından Tarık Hosic, Fenerbahçe maçlarını unutamadığını kaydederek, "İlk çıktığım maç Fenerbahçe maçıydı. İlk maçımda, daha sonraki maçlarda da gol attım" şeklinde konuştu.

Hodzic, Saraybosna’da hayatını sürdürdüğünü belirterek, "Saraybosna’da yaşıyorum ama kalbim Ali Sami Yen’de kaldı" diye konuştu.

İLYAS TÜFEKÇİ

İlyas Tüfekçi ise Ali Sami Yen Stadı’nda önemli hatıralara sahip olduğunu kaydederek, "İlk milli maçımı burada oynadım. Milli takımdaki ilk golümü bu statta attım. Ancak 1986-87 sezonunda Eskişehirspor ile şampiyonluğu bize getiren maçı unutamıyorum. Ali Sami Yen Stadı bize güç veriyordu, kendimizi çok güçlü hissediyorduk. Yeni stadımız da Ali Sami Yen Stadı gibi Galatasaray’ın gerçek kalesi olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Mirsad Kovacevic, profesyonel olarak 16 yıl futbol oynadığını kaydederek, "Ancak en güzel ve en başarılı günlerimi Galatasaray ve Ali Sami Yen’de geçirdim" dedi.

Erhan Önal ise Ali Sami Yen Stadı’nda unutulmaz hatıraları olduğunu kaydederek ancak Türk Telekom Arena ile Galatasaray’ın yeni başarılara imza atacağına inandığını ifade etti.

Savaş Koç da Galatasaray’da yaşadığı günleri unutamadığını, eski oyuncularla yeniden bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirdi.
























--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla