Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.02.11, 22:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Örgü Bere Eldiven Atkı Yapımı

Örgü Bere Eldiven Atkı Yapımı

KASKET YAPILIŞI

1.sıra :Tepe noktasından Koyu kahverengi iplikle 6 zincir çekip birleştirilir.Üstüne 2 zincir çekip 24 adet trabzan yapılır.

2.sıra : 2 zincir çekip yapılan trabzanların bir önünden, bir arkasından batarak sıra tamamlanır. Bu işlemle sayı artmış olur.

3.sıra : 1trabzana içten, 1 trabzana dıştan batarak devam edilir.( Bu işlemler her sırada üst üste gelir )

4.sıra :12 trabzanda bir 4 yerden artış yapılır.

5.sıra : 14 trabzanda bir 4 yerden artış yapılır.

5 sıra artış yapılmadan örülür.



10.sıra : Açık kahverengi ile 3 sıra örülür.

14.sıra : Sütlü kahve renk ile 3 sıra örülür.

15.sıra : Koyu kahve iplikle 2 sıra örülür.

Kasketin terek ( ön ) kısmı için, 10 adet sık iğne başlanır, ikinci sırada 2 sık iğnede bir artış yapılır, 8 sıra sık iğne yapılır, kenarlarda 3 ‘er sık iğne daha eklenere örülür. Son 2 sıra kasketin tüm kenarı sık iğne yapılıp bitirilir.

ATKI YAPILIŞI

13 zincir çekilir, 3 zincirle geri geri dönüp 1 sıra trabzan örülür. Sonraki sırada 2 zincir çekilip 1 trabzana içten 1 trabzana dıştan batarak sıra tamamlanır.9 sıra sonra açık kahve ile 3 sıra, sütlü kahve ile 3 sıra, koyu kahve ile 9 sıra …. Toplam 160 cm örülüp ilmekler kapatılır. Her 2 uca 3 renkten püsküller takılır.

ELDİVEN YAPILIŞI

Koyu kahve ile 40 zincir çekilip birleştirilir. 1sıra trabzan yapılır, Sonraki sıralarda trabzanlara 1 içten, 1 dıştan batılarak 7 sıra örülür.Daha sonra açık kahve renkle normal trabzan örülür, 4 yerinde çift batıp sıra tamamlanır.Sonraki sıra düz örülür, 3. sırada her 2 yandan 2 ‘er artış yapılıp sıra bitirilir.4. sıra başında 2 artış yapılıp sıra bitirilir. Parmak yeri için 12 trabzan bırakılarak sütlü kahve ile 4 sıra normal trabzan yapılıp bitirilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla