Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.02.11, 06:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:Tanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Dünyanın en pahalı sevgililer günü hediyeleri

Dünyanın en pahalı sevgililer günü hediyeleri




1. Taç Mahal

Dünyanın yedi harikasından biri kabul edilen Taç Mahal, aslında Şah cihan tarafından eşi Mümtaz Mahal’a verilen bir hediye. 14. çocuğunu doğurduktan sonra ölürken Şah Cihan’dana aşklarının sembolü olacak ve dünyada eşi benzeri bulunmayacak bir saray yaptırmasını ister.
Ve Şah Cihan da karısının isteğini yerine getirir. Bugün Şah cihan’ın ve eşi Mümtaz Mahal’in mezarları Taç Mahal’de bulunmaktadır



2. Anna Kournikova’nın elmas yüzüğü


Diğer bir pahalı evlilik teklifi ise Enrique Iglesias’tan ünlü tenisçi Anna Kournikova’ya verilen elmas yüzükle yapıldı. Tam olarak değeri bilinmese de yüzüğün 6 milyon dolardan daha değerli olduğu düşünülüyor.




3. Beyonce’un nişan yüzüğü


Şarkıcı Jay Z Beyonce’a evlenme teklifi ettiğinde elinde 18 karatlık bir elmas yüzük tutuyordu. Tahmini değeri 5 milyon doların üzerindeydi. Ancak güvenlik kaygılarından dolayı Beyonce bu yüzüğü sürekli takmıyor. Eşinin ona verdiği bir imitasyon olan 5 bin dolarlık yüzüğü takmayı tercih ediyor.




4. Taylor Burton’dan Elizabeth’e


Aktör Richard Burton 1972 yılında karısı Elizabeth Taylor’a göz kamaştıran bir elmas hediye etti. 40. yaş günü hediyesi olarak verilen bu hediye armut şeklinde bir elmastı. Ancak boşandıktan sonra Richard Burton bu elması sattı.



5. Büyük Katerina’nın elması


Rus hanedanından Büyük Katerina hem çok iyi bir yönetici hem de aşıklarına karşı oldukça cömert biriydi. Aşıklarına vermek istediği hediyeler için milyonlar harcadı. En çok akılda kalanı ise aşığı Kont Grigory Orlov’a hediye edilmek üzere inşa ettirdiği Mermer Saray’dır. Orlov ise Katerina’ya aşkının sembolü olarak Hindistan’dan gelen büyük bir elmas hediye etti


6. Kral Louis XIV’in hediyesi 1,5 kilometre uzunluğunda kürk manto


Kral Louise karısı İspanya Kraliçesi Maria Theresa’ya öyle bir hediye verdi ki, kraliçe sabahları yalın ayak bahçede dolaşabilirdi. 1,5 kilometre uzunluğundaki manto en nadide ve yumuşak kürklerden yapılmıştı.




7. Victoria Beckham’ın elmas çantası


David Beckham karısı Victoria’ya tabiî ki öyle sıradan bir hediye vermeyecekti. Bu nedenle elmas sapı ve kilidi olan 120,000 dolar değerindeki çantayla karısını kendisine bir kez daha aşık etmeyi başarmıştı. Bu çantadan dünyada sadece 3 tane bulunuyor

8. Cleopatra’nın halısı


Cleopatra gerçekten de fazlasıyla zeki bir kadındı. Krallığını terk etmek zorunda bırakıldığında kölelerine onu görkemli bir halıya sarmalarını ve Roma imparatoru Julius Caesar’a hediye olarak göndermelerini emreder. Böylece Caesar Cleopatra’dan gerçekten etkilenir ve onu metresi yapar. Cleopatra bu sayede Caesar’ın yardımıyla tahta yeniden geçmeyi başarır.




9. Van Gogh’un Kulağı



Van Gogh’un kulağı aslında sevgilisine değil bir hayat kadınına verilmişti. Henüz kesin olmasa da bazıları Van Gogh’un kulağını kendinin kestiğini, bazıları ise bir kılıç düellosu sırasında kesildiğini düşünüyor. Söylentiye göre sarhoş olan Van Gogh da kesilen bu kısmı sokakta gördüğü bir hayat kadınına vermiş.




Tanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla